10: Ariari

52 2 7

pov Ryan

Ik sta voor het schoolgebouw met Scott, een jongen uit mijn klas. Vandaag is het de eerste schooldag en vaag genoeg heb ik er veel zin in. Jennifer zit jammer genoeg niet op dezelfde school. Vandaag zou ook gelukkig niet al te druk worden aangezien er een aantal nieuwe mensen zijn die dan altijd een rondleiding krijgen en vaag genoeg vindt het bestuur het altijd leuk om mij sowieso één nieuwe leerling te geven. Ach, ik kan niet klagen. Het is ten minste beter dan school.

Scott geeft me een stoot met zijn elleboog. "Hey Ry Ry, ben je weer te diep in gedachten gezonken?" en kijkt me aan met een grijns.

"Euhm... denk het?" en ik lach, ongemakkelijk, maar dat doe ik wel vaker bij hem.

Hij pakt mijn arm en begint me met hem mee te sleuren terwijl hij dingen roept dat we te laat komen als we nog langer zouden blijven staan. Tuurlijk. We komen echt te laat Scott.

We lopen langs het stenen paadje wat naar de ingang leid van de school. Het is, naar mijn idee, een mooie school met grote ramen aan de zijkant met witte kozijnen. Voor de school staan palmbomen en grasstukken waar de leerlingen tijdens pauzes kunnen zitten, maar achter de school is nog een overdekt deel waar je ook kan zitten. De school staat niet in het centrum dus je hebt niet al te veel last van het lawaai... Laat maar zitten anders, ik denk dat de buurtbewoners meer last van ons lawaai hebben dan wij van dat van hun.

Eenmaal binnen gekomen in het gebouw gaat Scott naar de decaan om te vragen wat ons rooster is. Ik volg hem.

Nadat de decaan ons heeft gespot, begint hij gelijk met Scott te praten en zijn cliché welkoms-gesprekje te houden. Ik sta maar een beetje op de achtergrond, iets wat ik wel vaker doe, en ga maar weer mijn lijstje van dingen die ik moet doen vandaag in mijn hoofd bij langs.

Na redelijk wat minuten geeft hij hem dan eindelijk ons rooster. We hebben vandaag wel een prettig rooster. 1e uur mentoruur. 2e uur Nederlands. 3e en 4e uur gym. 5e uur wiskunde en het 6e uur Frans. Hopelijk kan ik met het rondleiden een aantal dingen missen.

Ik draai me om om naar mentoruur te gaan en zie vanuit mijn ooghoek een rode en paarse schim die al voorbij zijn voordat ik ze goed had kunnen zien. Ik negeer ze voor de rest en loop de trap op, draai naar links, loop een redelijk stuk rechtdoor en kom aan bij lokaal B205. Mijn mentor van vorig jaar, mevrouw Groenhout, zou dit jaar weer mijn mentor worden en dat mag ik wel, want ze is vriendelijk in tegenstelling tot de meeste docenten hier.

Ze groet mij en Scott met een glimlach en we doen hetzelfde waarna we het lokaal binnen lopen. Daar zitten al een aantal leerlingen die vorig jaar ook al bij mij zaten. De meeste zijn extreem bitchy, maar gelukkig is er ook altijd een groepje wat nog wel weet hoe het goed met anderen moet omgaan. Zonder iets te zeggen ga ik aan een tafel zitten. Scott gaat bij zijn andere vrienden zitten. Ik kijk op mijn horloge.

8:27

'Mmm... de les kan elk moment beginnen.' denk ik en kijk op. Meerdere tieners beginnen nu naar binnen te lopen en langzamerhand begint het lokaal zich te vullen. Uiteindelijk gaat de bel wat aangeeft dat het 8:30 is en de les begint.

Mevrouw Groenhout geeft vervolgens aan dat we alle tafels aan de kant moeten zetten en een kring moeten vormen.

Op eens lopen Ashley en Ariël naar binnen met de decaan op hun hielen. Aangezien dit hun eerste dag is en ze niet weten waar alle lokalen zijn, heeft hij ze dan waarschijnlijk de weg gewezen.

Mevrouw Groenhout begroet ze vriendelijk. "Hallo dames. Ik ben mevrouw Groenhout en zal jullie mentor zijn voor de rest van het jaar."

Ashley en haar zus knikken maar een beetje en nemen daarna een plek in de kring terwijl de decaan weer weg gaat. Ariël gaat meteen naar de bitches en Ashley volgt haar. Ze lijken het meteen 'gezellig' te hebben.

Mevrouw Groenhout is ondertussen voor de kring gaan staan en houdt haar standaard welkoms praatje, wat bijna hetzelfde is als die van de decaan. Na wat wel een kwartier lijkt te zijn stelt ze voor om maar met de rondleidingen te beginnen.

Ariana, één van de 'oh zo aardige' meiden, staat te springen om Ariël mee te nemen. Tijdens het praatje van mevrouw waren ze namelijk sowieso niet aan het luisteren aangezien ze de hele tijd aan het lachen waren. Ariana's lach doet me denken aan een combinatie tussen een zeekoe en een hyena. Geweldig.

Groenhout lacht en laat Ari en Ari gaan. Daarna gaat ze maar gewoon de nieuwelingen met mensen indelen die niemand kunnen vinden. Voor het eerst ben ik niet uitgekozen om rond te leiden, tot mijn verbazing, maar wat me stiekem wel tegen zit is dat Ashley met Evan samen is geplaatst.

~Sherlockster

BonaireLees dit verhaal GRATIS!