Capitolul - 27

60 4 2

PARTEA A OPTA

Martin e prăbusit psihic în întuneric doar el gîndurile lui .
Îşi aminteşte un alt episod din trecut . Era o zi de toamnă a trecut o lună de cînd s-a întors din război şi acum e alături de familie . Carmen a fost dată afară din vilă iar Eva e tot mai fericită alături de bărbatul iubit . Martin a angajat un dectetiv
particular să-i afle tot de trecutul lui Eva . A trecut mai trecut o lună şi la masă Martin e ridicat de un sclav ce la chemat în birou că cineva a venit să-l vadă .
- Mă scuza-ţi .
Se ridică de la masă şi cu şerveţelu se şterge la gură şi pleacă în birou .
- Draga mea , Eva , cine a venit la această oră tîrzie în noapte să-l vadă pe Martin . o întreabă mătuşa Magda .

- Nu ştiu , mătuşă .
Eva e îngrijorată de cum a reactionat Martin la auzul veşti . Ea îţi dă seama că cel ce a venit în casă e o persoană ce Martin de mult o aştepta . Eva se ridică de la masă curioasă să vadă cine a venit în vilă .
- Eva , unde crezi că pleci ? mătuşa e supărată puţin că ea încă nu are încredere în el . Te rog să rămîi la masă nu cred că faci bine să te duci peste ei în birou .
- Da ai dreptate . oftează şi pune mîna pe lingură şi o pune în supa de pui .
Martin ajunge în birou îl vede pe canapea pe dectetivul Paul Havier , un bărbat de 43 de ani un fost avocat cazuri penale . Sătul de un salar prost din bugetul de Stat a acceptat să facă investigaţi pentru poliţie . După cîteva cazuri rezolvate cu brio ia venit ideea de a lua licenţa de dectetiv particular . În mîna lui multe cazuri ca dectetiv ia venit pe mînă dar nici unul nu s-a comparat cu acest caz . În acest caz a trebuit să cele adevărul ce Martin ştia dar nu ştia cu date detaliate .
- Bună seara . îi spune Paul ce e pe canapea cu o cafea în mîna stîngă .
- Asemeni . îi răspunde sec Martin .
Iar Paul ia dat un document pe birou lui pe care Martin la deschis şi îl citeşte :

" Eva Leonardo pe numele real de Marta Golescu ce îl are ca tată pe Marin Golescu mort ucis în condiţii misterioase din declaraţie de poliţie . Mai are un frate pe Argus şi el mort în acelaşi condiţii misterioase , se aude în satul unde s-a născut că cei doi au plecat în pădure să adune lemne pentru iarnă şi nu s-au mai întors . Nici trupurile lor nu au mai fost găsite niciodată . Locuitori spune că cei doi au fost mîncaţi de lupii ce au făcut mult rău la tot satul . Rămasă singură Marta s-a logodit cel mai bogat tînăr pe nume de Leo cu 4 ani mai mare ca ea ce provine şi el din regiune în care ea trăia fără să ştie familia lui . Oameni cu care am discutat vorbesc cu ură de Eva că toţi crede că ea a fost o criminală sadică ce a ucis pentru banii şi o poziţie socială . Soacra ei pe nume Elena Martines în vîrstă de 51 de ani nu a fost de acord cu acest mariaj şi pînă la urmă ia despărţit pe cei doi fără ca el să ştie că Eva a rămas gravidă . Ea a fost închisă la o mănăstire şi a dat naştere la o fată pe nume Dana . Faţa ia fost luată şi dusă în casa lui Elena fără ca Leo a cui e acest copil mic . "
Martin închide actul cu lacrimi în ochi , suferă pentru Eva că a trecut prin atît de multe pînă acum . Scoate din saltar un plic plin cu bani pentru munca depusă de dectetiv pe tot parcursul investigaţi lui pe teren .
- Sper că nu e nevoie să vă amintesc că tot ce ştiţi în legătură cu soţia mea rămîne în acest birou .
- Desigur , Duce Martin . îşi dau mîna şi cei doi s-a despărţit dark să se mai vadă vreodată în viaţă .
Martin şe-a făcut bagajul şi a plecat fără să spună la nimeni motivul său . El a plecat so salveze pe Dana din mîinile tirane a lui Elena .

Amintiri dureroaseCitește această povestire GRATUIT!