Kap 8

37 2 0

Kap 8

Jag vaknade av att någon knackade på ytterdörren mitt i natten, skulle jag gå ner och öppna eller låta de va.
Efter några minuters tänkande beslöt jag mig för att gå ner. Ulrika, pappa och Leo sov ju och Oscar så jag är tvungen att öppna.

Jag tar ett baseboll trä ifall det är någon snusk gubbe, sakta låser jag upp dörren och jag trycker ner handtaget.
Utanför står Felix, han var full som in i helvete. "Va gör du här Felix?" Sa jag och han sluddrade fram något som var ohört bart.
"Jag vet inte" sluddrade han fram och den här gången hörde man vad han sa.

"Kom in, för jag låter dig inte gå runt så här sent på gatorna och latcha" sa jag och vingligt klev han in och slängde av sig skorna som jag brukar göra.

Han slog sig ner i soffan, och jag satte mig bredvid och jag hörde steg i trappan och sedan stod en nyvaken Oscar med en förvånad blick. Jag gav honom ett litet leende och han tittade bara på Felix.

"Va gör han här" sa Oscar och jag suckade tyst innan jag förklarade och Oscar nickade sedan och vi beslöt oss att Felix fick sova i gästrummet vi har där upp bredvid mitt rum.

Felix la sig direkt i sängen och jag och Oscar gick tillbaka och la oss. "Ni två känns så olika på något sätt" mumlade jag och han skrattade lite innan han pussade mig mjukt på pannan.
"Alla är inte lika hjärtat" sa han och efter ett tag somna vi om.

*

Jag vaknade och kom på att Felix var här i rummet bredvid, jag gick iväg till gästrummet och Felix låg och höll på med sin mobil.
"Bakis?" Frågade jag med ett flin.

"Aa så in i helvete" sa han och han skrattade lite smått.

"Vänta jag fixar lite alvedon" sa jag och jag stack tillbaka in till mitt rum och in på toan där jag öppnade skåpet och högst upp stod ett paket med alvedon. Jag tog en alvedon och sprang ner och fyllde ett glas med vatten.
Alla sov fortfarande så jag stötte inte på någon. Jag smög in till Felix och jag gav han en alvedon och glaset med vatten. Snabbt hade han fått i sig allt och jag tog glaset och ställde på nattduksbordet som låg bredvid sängen. "Tack för att jag fick sova här, och förlåt om jag gjorde något dumt eller sa något dumt" sa han och jag log bara och sa "de va så lite så, haha nej du sa inget dumt eller gjorde något dumt"

"Tjena peeps" sa Oscar och han stod i dörr öppningen.
"Tja" sa både jag och Felix och Oscar slängde sig ner i sängen och Felix och jag skrattade bara åt honom.

"Så vad händer idag då?" Sa Felix och jag tänkte efter en stund och detsamma gjorde Oscar. "Ingen aning, chilla kanske" sa Oscar och jag nickade instämmande.

"Cornelia?" Mumlade en röst som inte tillhörde Felix eller Oscar. Jag vände min blick mot dörren och där stod Leo.
"Hej du" sa jag och gick fram till honom, "ville du något speciellt" frågade jag och vi gick ut och jag satte mig på huk framför honom.

"E..ehm kan jag få vara med er?" Frågade han och man hörde hur nervös han var.
"Ja såklart du får" Sa jag och vi gick in tillsammans.

"Tjena polarn" sa Oscar och Leo skrattade och gjorde High-five med Leo. Leo slog sig ner i Oscar's knä och han tittade nervöst på Felix.

"Leo det här är Felix, min kompis" sa jag och Felix sa ett hej till Leo och Leo sa ett blygt hej och Oscar höll sina armar om Leo.

"Så va ska vi göra idag?" Sa jag och Leo verkade snappat upp en ide. Han viskade i mitt öra vad vi kunde göra och det var en väldigt bra ide. Jag och Leo flinade lite och Oscar och Felix blev väldigt nyfikna.

Jag och Leo skyndade oss ner till pappa och Ulrika och vi skrattade lite när vi stack förbi dem i hallen.

"Vi åker iväg i några timmar" sa Ulrika och jag och Leo nickade.

"Leo tar du grädden" sa jag tyst så dem andra inte skulle höra och han nickade och öppnade kylen och tog ut sprut grädden.

Jag tog nutellan och vi smög upp. Tyst fyllde Leo sina händer med sprutgrädde och jag mina med nutella.

Vi gick in och vi gömde händerna lite bakom ryggen.

"Vad är det vi ska göra?" Sa Oscar och Felix nyfiket och Leo gick fram till Felix och jag till Oscar och vi gav varandra en liten blick innan vi gjorde de. Leo nickade löst och jag smetade ut nutella i Oscar's ansikte och Leo med sprutgrädde i hela Felix's ansikte.

"Fyfan för er!" Skrek Oscar och jag och Leo sprang så fort vi kunde därifrån.
Med Oscar och Felix efter oss sprang vi och försökte hitta något gömställe.

*

Allt slutade med att det var krig.

Jag stod på trädgården helt ensam, ingen Leo, Felix eller Oscar i närheten så det är ju bra. Men jag är den ända som inte fått något på mig. Jag smyger in i vardagsrummet och jag tittar mig runt och ser ingen. Tomt.

Jag vänder mig och för att gå när jag möts av 6 styckna ögon som glodde på mig, deras läppar pryddes med stora flin. Oscar, Leo och Felix stod framför mig och hela dem var fulla med nutella och grädde. Och jag är fläckfri ett tag till får jag hoppas.

"Hej hjärtat" sa Oscar med ett flin. Och jag backade för varje steg han kom närmre och jag visste att det var kört för mig. Snart backade jag väll säkert in i väggen. Och då finns det ingen utväg. och som jag sa så backade jag in i väggen. Men när jag väl kände efter så var det inte direkt en vägg utan en stor glasruta. Ja en utväg, det var ju en av våra altandörrar. Jag kände hur Oscar kom närmre och jag tog sakta handen på handtaget och precis när han skulle smeta Nutella i mitt ansikte drog jag ned handtaget och sprang ut.

"Fan vad dålig du är Oscar" sa Felix högt och jag skrattade högt och sedan var dem alla tre efter mig.

Ja snart är jag väll körd igen.

Jag sprang och gömde mig i garaget som var fullt med gamla möbler, så jag gömde mig i ett gammalt skåp.
Jag hörde steg komma närmre och jag slutade andas för ett tag.

"Vart tog hon vägen?" Hörde jag Leo fråga och jag såg framför mig hur dem andra ryckte på axlarna.

Åh nej.. Jag måste nysa.

Jag nös och Oscar var snabb med att öppna skåpdörren och han tog upp mig i hans famn, och han pressade sina läppar mot mina så halva mitt ansikte blev fullt med nutella. Han ställde ner mig på golvet och sedan så fick jag massa grädde och nutella på mig.

"Åh tack jag älskar er med" sa jag och dem stod bara och flina.
"Leo du ska ju stå på min sida inte på deras" sa jag men han log bara nöjt.

The unforgettable summerLäs denna berättelse GRATIS!