"Ik hoop dat jullie van deze school hebben genoten en een fijne studie krijgen! Ik wens jullie veel geluk!" Schreuwt meneer van Spegt boven het geschreeuw van iedereen in de klas uit. De bel galmt door het grote gebouw heen en ik sta op. Met betraande ogen loop ik naar mijn beste vriendinnen toe. Ik mijn armen om hun heen en barst in huilen uit.

"Ik zal jullie zo missen! Ik vind het zelf ook jammer dat ik helemaal in Eindhoven ga wonen, maar hier in Den Bosch is echt te ver fietsen!" De meiden knikken en blijven een paar minuten zo staan. Met een diepe zucht lopen we gearmd het school plein op.

"Ik ga jullie missen meiden!" zegt Rachel zagt. "Maar, we gaan naar het strand hé! Dat is belooft!" Meteen knikt iedereen instemmend en we geven elkaar nog een laatste knuffel. Met een diepe zucht veeg ik mijn tranen weg wetend dat mijn gezicht nu helemaal zwart is en ik op een pandabeer lijk. 

Nog zachtjes huilend kom ik een kwartier later thuis aan. Ik plof op de bank neer en staar voor me uit. Al snel komt mijn moeder naast me zitten en duwt een enorm grote mok met thee in mijn handen. Dankbaar kijk ik haar aan en neem dan voorzichtig een slokje. Ze lacht zacht en loop weer weg. Ik laat mijn hoofd achterover vallen en sluit mijn ogen. Het was een vermoeide dag vandaag! Ik snuif en sta op. Snel drink ik mijn thee op en ren de trap met drie treden tegelijk op. Morgenavond moet ik een tekening maken, maakt niet uit wat. Maar het is in ieder geval voor de kunstavedemie. De kunstacedemie! Ik heb er nu al zin in. Met een zucht start ik de computer op en pak een wit a4'tje. Meteen begin ik met schetsen.

Al snel heb ik weer iets prachtigs op papier staan. Trots staar ik er een paar minuten naar. Ik heb maar vier kleuren nodig! Dat is wel handig, de bussen zijn al bijna op! Ik open google en type mijn eigen website in. Snel log ik in, zo vaak mogenlijk zet ik mijn werken hier op de site. Je kunt ze liken en eentje heeft al zo'n 500 likes. Ik glimlach als ik aan die tekening denk. De hele nacht was ik er mee bezig geweest! Snel zet ik een nieuw plaatje op en schrijf er onder een stukje tekst: '7februarei gemaakt. Deze is op een oud flatgebouw gespoten, ik deed er niet zo lang over: maar zo'n 1,5 uur! Ik hoop dat jullie het leuk vinden en tips zijn altijd welkom. Kizz van Lizz!" 

Ik grinnik bij het schrijven van Kizz van Lizz, meestal gebruik ik die groet. Ik log uit en klik de site weg. Huiswerk heb ik nu niet, dus ik ga op mijn rug op het bed liggen muziek luisteren. 

(anderhalve dag later, rond 11 uur 's nachts)

Ik pak een nieuwe bus en spuit het vlak over. Nu pak ik er drie vast en spuit weer. Zo maak ik alle kleine dingetje wat mooier en kijk uiteindelijk op een afstandje naar het resultaat. Naar een kleine aanpassing hier en een kleine daar ben ik klaar. Trots maak ik drie foto's en gooi dan alle bussen in mijn tas.

"Dat heb je weer goed gedaan Liz!" Spreek ik mezelf toe en spring dan op mijn fiets. Gelukkig dat ik snel klaar ben, morgen is die opendag al.

Thuis aangekomen zet ik snel de foto op mijn site en ga dan slapen. Ik heb echt zin in morgen! Met een zucht draai om en val dan snel in slaap.

JOEPIE!!!! Het eerste hoofdstuk! En zoals jullie al zagen: ik ga proberen elk hoofdstuk een naam te geven, gewoon omdat dat leuk is. Oja: ik kan niet helemaal beschrijven hoe zijn graffitispuit, maar ik hoop dat dit kleine stukje mooi genoeg is! En geef natuurlijk gerust een reactie en vergeet niet te voteen! Want dat is natuurlijk wel leuk. Merle

Graffiti liefde(geëindigd)Lees dit verhaal GRATIS!