《5》op naar het naamkwijt dorp

14 0 0

★p.o.v.★ Sunfire

Als we zijn aangekomen bij het bosje ga ik aven liggen en doe mijn ogen dicht. Dat heb ik wel verdient. Ik heb de hele nacht met dat jochie van een prinsje gereden ookal is hij wel ligt en kan hij goed rijden. Ik moet even in slaap zijn gevallen want toen ik wakker werd was Samuel nergens te bekennen ik besluit maar wat te drinken en wat te grazen. Als hij later terug komt zie ik modder vlekken op zijn broek. Hij heeeft dus nog steeds geen probleem met vies worden. Als ik hoor wat hij zegt besluit ik hem een duw te geven kanhij wel ik ben al een hele tijd klaar, en nu staat hij nog te dag dromen ook.

We rijden de hele dag door. Ik zie dat Samuel aan het schrijfen is en ik probeer mee te lezen. Dat gaat een beetje lastig omdat hij achter me zit dus geef ik maar op. Ik zag hem wel even vreemd kijken maar dat maakt niet uit. Als het schemert en hij nogsteeds niet wil stoppen ga ik stil staan ik ben er klaar mij. Jonge kinderen zoals Sameul moeten nu naar bed. Ja ik weet dat Sameul al 17 is maar dat maakt niet uit.

★p.o.v.★ Samuel

Oké ineens legt Sunfire zijn hoofd in zijn nek. Ik kijk op van mijn papier en zie zijn ogen. Ik grinnik even, "wil je meelezen jochie?" Ik krijg geen reactie maar ik weet zeker dat hij het wou. Het was mijn plan waar ik mee bezig was. Ik zat te kijken hoe we verder moesten en waar we precies waren. D eschemer valt in en ik wil nog even doorrijden. Want ik zie de stad al liggen. Dat was nog zo'n drie uur rijden. Maar Sunfire staat ineens stil. Ik denk even na waarom en benk dan dat hij me vast in bed wil stoppen, hij is een beetje een bezorgde vader en ik ben zijn kind. "Sunfire, het dorp is hier in de buurt ik zie het al liggen. Als jij wat meer wortels had gegeten zou jij het ook zien, het is nog zo'n drie uur rijden. Mag ik alsjeblieft nog even opblijven tot dicht bij het dorp. Nog twee uur danstoppen we goed?" Gelukkig Sunfire gaat weer lopen. Wat die wortles betreft Sunfire haat ze, waarom geen idee. Ik blijf liever nog even buiten de stad. Ik ga er liever pas heen als het licht is en ben er ook voor het donker weer weg. Want als mijn vader ons wel achtervolgt zal de barman de waarheid spreken en zeggen dat hier een elf is geweest.

We zijn ondertussen een uur buiten het dorp en ik stuur Sunfire naar een bosje. " zo Sunnie nu zal het kleine jochie gaan slapen." Zeg ik plagend. Maar ik zie de gerustheid in zijn blik. Sams ben ik blij dat ik jou heb Sun vaak zelf.

the battle of the wagonsLees dit verhaal GRATIS!