Viata noua

14 1 0

-De ce nu raspunzi? Nu ti-am zis eu oare ca daca continui sa- mi ignori sunetele ai sa platesti rau? GD statea in urma ei cu fata sa aroganta si zimbea diabolic.

-Nu am chef de glume, am sa- ti achit tot, acum lasa-ma in pace,zise Dara incet.

-Zau? Si cum ai de gind sa-mi achiti daca nici n-ai unde locui si e vai de tine.

- Voi gasi o posibilitate, nu e treaba ta.

GD se apropie incet si ii spuse la ureche:

- Am o propunere pentru tine...nu-mi place sa pierd banii in vint asa ca de azi esti angajata ca servitoare in sala mea de repetitii.Locul se afla intr-un subsol asa ca iti voi permite sa dormi acolo.

-Poftim? Dar esti sigur, spuse Dara cu nedumerire caci stia bine caracterul acestui ingimfat si nu era el persoana predispusa sa faca bine .

- Desigur, am spus doar ca nu-mi pietd banii niciodata in vint, zise GD.Iata adresa, ii intinse Darei o foita si inainte de a pleca ii zise:

- Miine e repetitia, sa fie curat luna.

Dara ramase impietrita.Stia ca ceva nu e curat,dar gindul ca va avea un acoperis deasupra capului si ca va putea incepe o viata noua, chiar daca de jos, o facea fericita.Ridica capul sus si i se paru ca soarele straluceste mai tare, ca aerul e mai curat si ca in lumea asta sunt inca oameni cu sufletul bun.Porni bucuroasa spre noua ei locuinta.

Iar persoana cu sufletul bun,GD ,avea de mult in mintea sa gindul cum ar putea sa-si revanseze mica umilinta pe care i-a produs-o tarancuta aceasta.Asa ca ideea cu servitoarea

i se paru cit se poate de potrivita.Ce e mai umilitor si mai rusinos decit sa te priveasca toti in calitate de sluga lor...GD zimbi bucuros cu gindul la ideea sa si pleca spre cafenea unde il asteptau prietenii.

Desi pe dinafara, locul care era in adresa arata foarte obisnuit, fara detalii luxoase cum i se paru Darei ca va fi, doar cu o mica inscriptie gravata pe o bucata de lemn " BB", inauntru se dezlantuia adevarata fata.Era totul aranjat frumos, instrumente muzicale, tablouri, mese incarcate cu caiete muzicale, diferite aparate rolul carora Dara nici nu il stia, toate aceste lucruri prezentau hobby-ul celor bogati, a celor carora viata le-a dat totul pe tava. Dara se aseza un pic pe o canapea, sa admire toata frumusetea ,dar o bserva inca o usa, asa ca se indrepta spre ea. Usa dadea spre o incaperea mai mica, cu un pat pentru o persoana, o masuta ,un dulap si o oglinda .Camera era mica si neingrijita, cu sticle, ramasite de la tigari,dar Dara incepu sa faca curatenie, o aerisi si i se paru asa de calda mai ales dupa ce puse o vaza cu maci pe masuta ca si incepu sa- si aranjeze hainele in dulap, sa puna fotografia cu bunica sa pe masa si sa pregateasca patul.

Dupa ce termina isi schimba hainele si se apuca de curatenie.

Nici nu prinse de veste cum se facu seara si auzi usa de la intrare deschizindu-se. Privi nedumerita la cine putea fi,caci GD ii spuse ca miine e repetitia,dar totusi in sala nu venea nimeni altul decit GD, imbratisat cu o blonda de git si privind zimbitor spre Dara.

- Ooooo, vad ca deja e curat!!!Bravo,bravo...imi place atitudinea ta fata de lucru! spuse el si aplauda.Dara stia ca era baut asa ca tacea, stia inca de mica ca nu trebuia sa se certe cu oamenii bauti.

-Cine e ea?intreba blonda, cu un aer de sefa...

- Hey, calm, ea e servitoarea mea, hai mai bine sa ne retragem in camera noastra, spuse GD.

Dara incerca sa-l opreasca ,dar el deja deschise usa si se opri in fata camerei.

-Cine ti- a permis sa faci curat aici?se auzi urletul lui.

Dara se sperie , dar ii raspunse:

-Eu n-am stiut ca n-am voie, imi pare rau daca am facut ceva ce te supara...

"Cine oare e aceasta fata, de tocmai ea imi rascoleste in inima cele mai dureroase amintiri?De ce prin micile ei actiuni sufletul meu incepe sa -si aminteasca ceea ce a incercat sa uite?

GD impinse blonda spunindu-i sa plece ,se intoarse spre Dara si privindo adinc in ochi ii zise:

-Cine esti?

Cadoul iubiriiCitește această povestire GRATUIT!