《2》geheime stal

21 0 0

Onder het ontbijt bedenkt Samuel een plan. Nouja plan......plan meer een idee. Maar dat is genoeg voor nu. Later maakt hij er wel een plan van. " Samuel waar denk je aan?" Vraagt David . Maar Samuel die in gedachten verzonken is hoordt zijn vader niet."Hallo, aarde aan Samuel, ben je daar, over?" "Huh wat?" Vraagt Samuel verwart en vervolgdt:" Wat zei u vader? Wilt u het misschien even herhalen?" Hij noemde zijn vader altijd u .Half omdat David hem zo had opgevoedt en half om hem te pesten door de hele tijd u te zeggen." Ik vroeg waar je aan dacht." Antwoordt de koning. " O niets bijzonders gewoon of ik vanmiddag naar mijn paarden mocht, het antwoord is trouwens ja dan weet u dat vast. Ik ga van tafel mag dat?" Ratelt Samuel aan een stuk door en zonder op antwoord te wachten staat hij op en loopt naar zijn kamer om zijn spullen te pakken. Hij verwacht half dat zijn vader hem terug zou roepen maar dat doet hij niet.

De stal in kwestie ligt midden in het bos, omdat de "o zo machtige koning" Samuels paarden niet in de gewone stallen wil hebben. In die stallen staan de paarden van iedereen. Maar die van Sameul mogen er niet bij omdat ze niet wit zijn maar: Pikzwart, dit was Sameul lievelings paard, Sunfire. En bruin met zwarte spikkels, hij was nog maar een veulen en heet Spirit. Zijn derde paard heet Sasa, zij is al wat ouder en haar vacht is wit met grote bruine vlekken. Zijn vierde en laatste paard is een mengelmousje haar naam was mose(dit spreek je uit als moesee, dat is Elfs voor sterk) en haar vacht is zwart met grote witte vlekken en bruine stippels.

Samuel komt twee uur later aan bij zijn stal vanuit het paleis is het twee uur lopen maar Samuel was aan het rennen om achtervolgers af te schudden. David stuurdt nog weleens wat mensen achter Samuel aan omdat hij wil weten waar de stal ligt. Dit is nog nooit gelukt. Ligt huigent komt Samuel aan bij de stal. Sunfire rent meteen naar Sameul toe en kijkt hem aan zo van: waar bleef je nou je zou hier een uur geleden al zijn. " Sorry jochie het liep uit. Mijn vader wou me nog over verhoren over mijn stal, niet dat hij er wat mee opgeschoten is hoor." Zei Sameul met een grijns. Nadat Samuel de rest van de middag heeft gereden rent hij weer naar huis. Hij weet dat hij te laat is en problemen krijgt, maar dat kan hem op het moment geen biet schelen.

" Zo Sameul ben je daar, waar ben je geweest zo laat?" Vraagt zijn vader vanuit een hoek waar Samuel hem al had zien zitten. " ja vader ik ben hier en u weet best waar ik was." Is Samuels antwoord. " Nee ik zou het niet weten mijn zoon, vertel eens." Sameul die geen zin heeft in een discussie zegt alleen: " Weltrusten u." " twee weken huisarrest, Sameul en niet meer zo brutaal." Hoordt Samuel achter zich. Nouja twee weken overleven de paarden wel dacht Sameul maar dat zei hij niet hardop.

the battle of the wagonsLees dit verhaal GRATIS!