hoofdstuk 2, Chagrijnig

18 0 0
                                    

'Lieverd wakker worden' wordt er geroepen met een zangerige stem. Met een chagrijnig gezicht sta ik op en stap onder de douche. Als ik me zwarte jurkje met een zwart leren jack er overheen heb aangetrokken doe ik me make-up op. Ik doe me grijze enkel laarsjes aan en loop met me ouder na het restaurant van het hotel.

In de auto is me moeder vol op het praten over de kastelen die we gaan bezoeken. Met een half oor luister ik naar me moeder en zeg soms 'Oja of Ow ja' zodat ze niet geïrriteerd raakt dat ik niet echt luister. Ik heb veel zin in de eerste twee kastelen dit komt doordat ze gebouwd zijn in de 15e eeuw en tot de 19e eeuw zijn gebruikt en alles nog intact is van de keuken tot de slaapkamers.

Met een zucht loop ik in het vierde kasteel van de dag. sloffend loop ik achter me ouders aan. Soms vraag ik me af waarom ik ja heb gezegd op de vakantie. Na een uur in het kasteel hebben rond gelopen rijden we terug naar het hotel. Als ik me hotel kamer sta loop ik naar de badkamer toe en stap onder douch.

Na het douche doe ik me kleding aan. Een zwarte broek en een witte bloes en trek me zwarte hakken lopen we naar beneden toe. In het restaurant zit we aan een tafel met een Amerikaans echtpaar en hun zoon. De zoon heet Jack en zoekt ietjes te veel lichaams contact als je snapt wat ik bedoel.

Als ik langs een tafel loop allemaal mannen van mijn leeftijd hoor ik dat ze het hebben over heksen en dat ze gaan dansen midden in de nacht. Met deze woorden loop ik naar me hotel kamer en start me imac op en zoek naar deze heksen. Ik lees dat ze het om de mythe uit het boek dansen ook wel 'Am Taistil' genoemd. Misschien wordt deze reis toch nog interessant.

yourneyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu