Chapter 25- Perfect **

460 42 8
                                    

"Jack, daca o sa intru sau o sa cad in ceva, jur ca o sa te tai in- "

"Nu te-as lasa niciodata sa cazi." am spus eu conducand-o pe Rose spre o masa pe care am aranjat-o. Inca purta esarfa pe care i-am legat-o la ochi, si sper ca nu avea nici o idee despre locul unde ne aflam.

"Ar fi bine sa nu." a mormait ea. Rose era bine cu bandana in masina, dar cand a trebuit sa o scot si sa o ghidez spre locul unde urma sa stam a devenit agitata. A vrut sa o dea jos si sa mearga singura, dar i-am ca va strica surpriza.

"Ok." am spus eu ajutand-o cu scaunul. "Poti sa o dai jos."

Rose a tras de nodul de la spatele capului sau fericita, si a lasat bandana sa ii cada de la ochi.

"Oh vai..." a spus ea acoperindu-si gura cu mana sa micuta.

Stateam pe acoperisul unei cladiri, o masa fiind intre noi. Era acoperita cu o fata de masa, lumana, si un cos de picnic in mijloc.

Am stat toata dupa amiaza sa gatesc gustari pentru noi. Era pui alfredo cald, o salata, paine proaspata si placinta de mere la desert. "Ai vrea un pahar cu vin?" am intrebat eu scotand o sticla din cos.

"Poate ar trebui sa astept pana la petrecere?" a intrebat ea incruntata. Puteam spune ca incerca sa nu imi raneasca sentimentele, pentru ca am muncit foarte mult sa organizez toate astea.

"Nu-ti fa griji. Mi-am imaginat ca vrei sa te abtii. De asta am impachetat al doilea cel mai bun lucru." am scos o alta sticla din cos.

"Iubesc sucul asta de struguri!" a spus Rose sarind incantata. "Eu si verisorul meu mereu aveam cate o sticla la fiecare cina de Ziua Recunostintei!"

"De struguri albi e ok? Nu am putut gasi nimic rosu." am spus desfacand sticla si punand in ambele pahare.

"Perfect." a spus ea pentru a doua oara pe parcursul intalnirii.

In timp ce scoteam recipientele cu mancare din cos, Rose se uita la gradina de pe acoperis uimita.

"Tu ai facut asta?" m-a intrebat ea.

"Daca am crescut toate plantele astea?" am glumit inmanandu-i o farfurie cu paste.

"Nu, luminile si stelele."

"Poate." am spus eu afisand un mic ranjet. Adevarul era, am petrecut destul de multe ore cautand prin lumintele de Craciun pe care Ruby le punea deobicei pe brad. Am petrecut o alta ora cautand cum sa fac stele din origami. Apoi inca o alta ora a trecut cand am agatat toate astea in jurul plantelor. "Trage una dintre stele." i-am spus.

Rose a ramas fara cuvinte in timp ce a tras cea mai apropiata stea care era legata de cablul luminitelor.

"Deschide-o." am soptit odihnindu-mi mana pe genunchiul ei.

Rose a asezat usor steaua pe masa si a desfacut pliurile. "Draga Rose, ma ingrijoreaza dragostea pe care ti-o port." A citit cu voce tare si tremuranda. Ochii ei au scanat literele, dar parca nu putea sa formeze cuvinte.

"Nu mai tin minte ora, modul in care aratam, sau cuvintele care au pus bazele. A fost acum prea mult timp. Eram in mijloc inainte sa imi dau seama ca am inceput." am repetat cuvintele care le stiam pe de rost.

"Mandrie si Prejudecata." a soptit Rose socata. Ochii ei au inceput sa se umezeasca cand a recunoscut marturisirea dragostei domnului Darcy pentru Elizabeth.

"Toate spun cate ceva diferit." am spus aratand spre stelele de hartie din jurul nostru. "Dar stiam ca iti va placea aia mai mult."

"E cel mai dragut lucru pe care l-a facut cineva pentru mine, Jack." a spus Rose dupa un moment de liniste. "Nu pot sa ma gandesc la ceva ce ar face noaptea asta mai frumoasa."

The art of mending a broken heart-TRADUSAWhere stories live. Discover now