19. Bailee: 'Blake is een saaie draak!'

4.7K 322 15

19. Bailee: ‘Blake is een saaie draak!’

Hij tackelde haar voor ze bij het water was en ze kwam met een doffe bons op de grond terecht. Ze vloekte luid, een mengeling van Nederlands en Engels, terwijl ze overeind krabbelde en op de grond bleef zitten.

‘Blake!’ gromde ze met dubbele tong, terwijl ze naar de jongen keek. Het leek of er twee Blake’s stonden, maar ze wist dat het gezichtsbedrog was. Er was er maar eentje. ‘Waarom doe je dat nou-hou? Dat is niet eerlijk! Wil je geen lol hebben? Wil je niet zwemmen? Je bent een saaie...’

Blake zuchtte en haalde een hand door zijn haar. ‘We hebben vanmorgen nog gezwommen. Bovendien heb je teveel gedronken en dan is zwemmen nooit slim. En wat ben ik?’ Hij keek haar nieuwsgierig aan.

‘Een saaie draak!’ riep ze triomfantelijk. ‘Je bent een saaie draak!’

Hij stak een hand uit om haar van de grond te helpen, maar ze negeerde het gebaar en bleef zitten waar ze zat. Hij zuchtte nog een keer. Waarschijnlijk ergerde hij zich aan haar, maar dat kon haar niets schelen.

‘Als ik een draak ben, wat ben jij dan?’

Ze grijnsde naar hem. ‘Geen suffe vuurspuwer in elk geval.’

Hij stak haar een paar gympen toe die ze aarzelend aanpakte en op de grond liet vallen. Ze kon zich niet herinneren dat ze de dingen uitgetrokken had, maar ze wist ook niet meer dat ze haar T-shirt – Blake's shirt – uitgetrokken had en ze zat toch echt in haar rode bh. Dat constateerde ze toen ze naar beneden keek en ze grinnikte hardop. Het was toch donker en het was niet iets dat Blake nog niet gezien had. Bovendien was het net een bikini.

’Kom, Bai. We kunnen hier niet de hele nacht blijven zitten.’

Ze keek hem eigenwijs aan. ’Waarom zou dat niet kunnen? Het is niet dat iemand op ons zit te wachten en je hebt zelf gezegd dat we anders alleen maar saai op onze hotelkamer zitten en dat het niet bij een roadtrip hoort.’

Blake haalde een hand door zijn haren. ’Goed, dat heb ik inderdaad gezegd, maar het was toch niet de bedoeling dat jij je uit zou kleden om te gaan zwemmen.’

Ze grinnikte en liet zich uiteindelijk uit het zand omhoog trekken door de jongen. Ze stond te dichtbij, maar ze had helemaal geen zin om een stap naar achteren te doen. Zijn arm lag losjes om haar middel. Waarschijnlijk was hij bang dat ze om zou vallen en eerlijk gezegd was ze daar zelf ook wel een beetje bang voor, maar het kon haar niet schelen.

Ze liet speels een vinger over zijn kaak glijden die hij zachtjes wegduwde. ’Je bent saai, Blake!’ mompelde ze nog een keer, terwijl ze haar bovenlichaam tegen hem aan duwde. ’Je wilt niet eens zwemmen.’

‘Ik ben dan misschien wel saai, maar in elk geval ben ik geen lichtgewicht en ik ben niet dronken na die paar drankjes.’ Blake keek haar met opgetrokken mondhoeken aan. ’En ik kan niet zwemmen, want ik heb geen zwembroek aan.’

Ze giechelde. ’Ik ben anders ook niet dronken, hoor.’ Het kostte haar moeite om uit haar woorden te komen en ze hoopte dat de jongen niets gehoord had, maar de grijns op zijn gezicht vertelde haar iets anders.

’Je bent wel dronken, Bailee. En trek je shirt aan.’

Hij duwde het zachtjes tegen haar blote buik aan als een soort barrière tussen hen. Het voelde een beetje of hij bang was, al kon ze dat zich niet voorstellen. Blake was nooit bang en zeker niet voor haar.

Ze liet haar vingers opnieuw tegen zijn huid aan komen, maar dit keer duwde hij ze niet weg. Hij negeerde ze simpelweg.

‘Waarom?’ vroeg ze met een grijns van oor tot oor. ’Word je hier een beetje nerveus van?’ Ze probeerde haar lichaam nog wat dichter tegen dat van hem aan te duwen. Als ze niet zoveel gedronken had, dan zou ze dit nooit gedurfd hebben. Ze wist dat veel jongens haar leuk vonden, maar niet aantrekkelijk. Ze hield zich op de vlakte op het gebied van jongens en ze probeerde er zelden eentje te versieren. In elk geval niet als ze nuchter was. Als ze gedronken had, dan was het anders. Dan kon ze zich verschuilen achter het feit dat ze gedronken had en dat dronken mensen altijd de waarheid spraken.

Roberts #1: My American Apparel Underwear #netties2016#netties2016Lees dit verhaal GRATIS!