7. KORKUSUZ KORKAK

5.5K 263 9
                                    

                    ''KORKUSUZ KORKAK ''

YAZARINDAN

Poyraz, arabayı hızlıca Lunaparka sürdüğünde Hazan'ın bir umut orada olmamasını, onun hastaneye kaldırılmış olmasını diledi. Otoparka vardığında ortalığın polis kaynadığını görüyordu. Poyraz hızlıca arabadan inip olay yerine girdiğinde önünü polis kesti.

'' Buraya giremezsiniz beyefendi. Çıkın lütfen. ''

Poyraz yere baktı. Her yer kan gölüne dönmüştü adeta. Belirli yerlerde değil arabanın kapısında, paspasında, çevresinde de kan izleri vardı. Demek ki Hazan sürünmeye ve oradan kurtulmaya çalışmıştı. Poyraz gözünün önüne gelen o görüntüyle ürperdi.

'' Ben Hazan'ın arkadaşıyım. '' dedi Poyraz. Duyacaklarından korkarak boğazını temizledi.'' O... O yaşıyor mu? Nerede? ''

'' Onu bulduğumuzda baygındı. Doktor durumunun kötü olduğunu, şuurunun kapalı olduğunu söylemişti. Oldukça da kan kaybetmiş. Umarım yaşıyordur. Buraya en yakın hastaneye götürüldü. ''

Poyraz, derin bir nefes aldı. Polisin onu telkin etmeye çalıştığını görüyordu ama imkanı yoktu. Sakinleşemezdi. Hızlıca arabaya binip hastaneye gitmek için sürmeye başladı.

Hastaneye geldiğinde hızlıca arabadan indi ve danışmandaki kıza ilerledi.

'' Bugün buraya Hazan isminde bir hasta getirildi mi? '' dedi Poyraz telaşla.

'' Evet. Siz yakını mısınız? ''

'' Arkadaşıyım. ''

''Bekleyin. Doktoruyla görüşmeliyim.'' dedi danışmandaki kız ve eline telefonu almak için uzandı. Poyraz kızın elini tutup durdurdu.

'' Bekleyemem. Nerede? Hemen görmem gerek.''

'' Bakın. Hazan hanım buraya polis eşliğinde geldi. Yani onu yakını hariç birinin görmesi şuan yasak. Doktor'un onayı lazım.'' dedi titreyen sesiyle.

'' Acele etsen iyi olacak '' dedi Poyraz sertçe. Elini yavaşça telefondan çekti.

Kız hızlı hareketlerle telefonu kulağına götürdü ve konuşmaya başladı.

'' Arda bey, burada Hazan hanımın arkadaşı olduğunu iddia eden bir bey var. Hazan hanımla görüşmek istiyor. Israrcı. Ne yapmalıyım? ''

Bir süre dinledi ve telefonu kapattı.

'' Bugün görüşmeniz yasak. Hazan hanım dinleniyor.'' dedi kız korku dolu gözlerle. Poyraz, onu oldukça ürkütmüştü anlaşılan.

'' En azından bana nasıl olduğunu söyleyin. '' dedi Poyraz. '' Yaşıyor yani, öyle mi? Durumu kötü değil. ''

O esnada danışmana gelen bir başhekim Hazan Karasu dosyasını imzalamak için danışman kızdan kalem istedi. Danışman kız kalemi verip Başhekim dosyayı imzaladığında Poyraz doktoru gitmeden durdurdu.

'' Ben Hazan'ın yakınıyım. Durumunu merak ediyorum. Bir şey söyleyin. ''

Başhekim gözlüğünü çıkardı ve Poyraz'a baktı.

'' Hazan Hanım gayet iyi. Geldiğinde oldukça kan kaybı vardı. Ama biri gelip kan ihtiyacımızı karşıladı. İnanın o adam olmasa şuan çok daha farklı şeyler konuşabilirdik. ''

'' Kanı kim verdi? '' dedi Poyraz merakla.

'' Hasta gizliliği söz konusu olduğundan bundan bahsetmem etik olmaz. Ama zaten kanı veren adam bunu Hazan hanımın da bilmesini istemedi. ''Başhekim elindeki dosyayı danışman kıza uzattı.

HAZAN VAKTİ - ZEMHERİ -TAMAMLANDI-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin