17.

3.6K 162 15

17.

Ze rende naar me toe en omhelsde me stevig. 'Samantha toch' ze liet me los en keek me verdrietig aan.

'Je vrienden hebben naar je gezocht weet je?', 'echt?!' ze knikte. 'Wat heb je gedaan dat ze dat deden' ik vertelde haar snel het verhaal toen ik meegenomen werd en Shadow. 'Slimme hond dan' zei ze een beetje lachend 'zelfs je broertje was mee heb ik gehoord'.

'Echt?' fluisterde ik, daarna kwamen de tranen weer. Alina knuffelde me weer. 'Och Samantha toch, ik vind het verschrikkelijk voor je' we bleven een tijdje zo staan totdat Fína begon te hinniken. Ze liet me weer los en keek me aan. 'We waren natuurlijk al op zoek naar anderen maar toen we te horen kregen dat er nu ook een mens bij betrokken was wisten we dat we moesten opschieten.

Maar we vonden je maar niet, je bent al maanden weg Samantha, ik denk dat je ook niet meer terug kan' zei ze zachtjes en ze keek me meelevend aan. 'Weet ik, dat heeft Fearghus me al verteld' ik schudde haar handen van m'n schouders en liep bij haar weg.

'Ik denk ook niet dat m'n ouders me uberhaupt zouden herkennen als ik terug zou gaan'. Ik hoorde Alina zuchten 'ik vind het echt zo erg voor je Samantha' zei ze weer. 'Noem me maar gewoon Sam, hoeveel van de groep weet dat ik meegenomen ben?' en ik keek haar aan.

'Een paar maar, sommigen zoals ik, zijn in andere groepen gegaan en zijn verder gaan zoeken. De anderen zijn verder gegaan met wat ze moesten doen dus hebben niet alles mee gekregen'. Ik knikte 'dan hoeven ze ook niet te weten dat ik het ben voordat ze gaan denken dat ik op zoek was naar jullie en dat dit allemaal mijn eigen schuld is'.

'Waarom zouden ze dat denken, tenzij het echt zo is?' vroeg ze een beetje onzeker. 'Natuurlijk niet!, en als jij er al zo over denkt wat zullen de anderen dan wel niet denken. Ik weet hoe sommige elfen over mensen denken Alina, geloof me, niet iedereen zit op een mens te wachten in jullie wereld'. Ze knikte alleen maar en keek me verdrietig aan.

'We praten straks wel verder' en ik wreef weer even over mijn armen die begonnen te kloppen. Klote elfen pijltjes en ik draaide me om. 'Meekomen jij' zei ik streng tegen Daray en we liepen van de elfen en hun paarden weg. Uiteindelijk vond ik dat we ver genoeg waren, ik wou niet dat ze het gesprek konden horen met hun super gehoor.

'Vertel' zei ik tegen hem. 'Ik ben de prins van de elfenwereld' zei hij zachtjes. Hij keek naar de grond alsof hij zich schaamde daarvoor, of hij schaamde zich ervoor dat hij had gelogen tegen ons. Mooi zo, laat hem maar even schuldig voelen dacht ik boos. Ik was even stil en keek rond totdat hij weer begon te praten.

'De groepen die ze rondgestuurd hebben was omdat ik ben meegenomen samen met Ricinus. Ricinus is mijn beschermheer' en hij was stil 'was' corrigeerde hij zichzelf. 'Hij zou mij leren hoe ik moest omgaan met wapens, maar dat gaat nou niet meer'. Hij keek mij verdrietig aan 'het spijt me Samantha, ik mocht niks zeggen van Ricinus. Ook niet tegen de anderen', 'waarom heb je het dan niet gezegd toen we daar weg waren!'.

'Ik durfde het niet, ik was bang hoe jullie zouden reageren' gaf hij toe en hij begon met zijn vingers te friemelen. 'Ik zou dan boos zijn geweest ja maar dan had ik het in ieder geval van jou gehoord. Nu ben ik er op een minder leuke manier achter gekomen' en ik wreef over mijn schouder waar het pijltje in terecht was gekomen.

Hij zag wat ik deed 'het spijt me zo Sam' ik snoof. 'Laat me voorlopig gewoon even met rust goed? ik heb nogal veel informatie gekregen de laatste tijd. Helemaal als ik hoor dat degene die ik zo goed kende gewoon al die tijd gelogen heeft'. Hij keek me gekwetst aan 'ga' zei ik simpelweg tegen hem. Ik draaide me om 'ik heb veel om over na te denken' ik liep naar een boom, leunde ertegen aan en liet mezelf naar de grond zakken.

Het duurde even maar uiteindelijk hoorde ik hem weg lopen, ik dacht dat ik even wat gesnik hoorde toen hij weg liep maar dat kon me nu even niet veel schelen. Als hij denkt dat hij zich gekwetst voelt dan zeg ik, join the club. Jij loog tegen mij, ik had nog onvriendelijker terug kunnen reageren maar dat had ik hem bespaard.

Andere WereldLees dit verhaal GRATIS!