Desert

49 3 0
                                    

In acest desert dulce

Doresc sa-mi inec gura

Prea beata ,

Prea plina de tine .

Dar buzele ,ele,

Vor deveni plute

Ale unei barci singuratice ,

Iar eu ma gasesc plutind,

Plonjez in nemiscare .

,,Doresc sa-mi inec gura prea beata ,prea plina “ sugereaza eul liric ,care se simte coplesit de acest sentiment al iubirii ,ca este intr-u totul implinit din acest punct de vedere (,,prea plin “).

 Desertul probabil ca duce cu gandul la ceva gol , a nimic ,ceva pustiu , ins ace ne vine in ajutor pentru descifrarea mesajului este adjectivul ,, dulce “ . Astfel ,,desertul dulce “ nu reprezinta un loc lipsit de viata ,ci dimpotriva ,sugereaza un loc plin de iubire ,desert insemnand ca inafara de fiinta iubita , datorita sentimentelor puternice , el (eul liric) nu mai vede , aude sau simte pe altcineva .

Insa se teme san u intre intr-o capcana a uitarii , caci imagininea metaforica a buzelor , ca si cum ar fi in asteptarea unei dovezi de iubire (sarutul ) ,ele devin ca 2 plute ce-l poarta pe eul liric catre un abis mort (marea ) ,unde nu se misca nimic (,,plonjez in nemiscare”) ;de fapt aceasta nemiscare ,neclintire ,nu este stagnare proprie a vietii sau a miscarii , ci o stagnare ,oprire a sentimentelor pure , nemaiexistand astfel iubire pentru eul liric.

Sper ca  inteles toata lumea si ca va placut ! :D

Stupid teenager ...(LOVE POEMS)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum