Hoofdstuk 24

2.9K 161 12
                                    

Melissa:

"Ken jij toevallig een meisje genaamd Fleur?" Vraagt de jongen nu en ik knik zachtjes naar hem. "Waarom vraag je dat?" "Eum zou ik misschien even mogen binnenkomen dat praat denk ik makkelijker" zegt de jongen dan en ik kijk hem verbaast aan maar open dan de deur wat meer zodat hij naar binnen kan. "Ja natuurlijk kom maar binnen" zeg ik nog en sluit de deur als hij binnen is. "Eum ga maar zitten" zeg ik tegen de jongen als ik hem een beetje ongemakkelijk zie staan. "Voor je me gaat uitleggen hoe je Fleur kent of wat je ook over haar weet zou het wel handig zijn als ik je naam zou weten" zeg ik als ik tegenover hem ga zitten naast Mary. "Eum ik ben Samuel, ik ben de afgelopen dagen in contact geweest met Fleur" "Dus je weet waar ze is" kap ik hem af en kijk hem verwachtingsvol aan.
"Niet meer, het is best ingewikkeld om eerlijk te zijn, maar ik wil je wel helpen haar terug te vinden op voorwaarden dat er geen politie mee gemoeid gaat" verteld Samuel, " en hoezo weet ik dat ik je kan vertrouwen en dat je hier geen leugens aan mij verteld" vraag ik dan aan hem want iets in me zegt dat hij niet alles verteld. "Je kan nooit iemand voor de 100% vertrouwen maar soms moet je toegeven aan je nieuwsgierigheid en geef maar toe je zou alles doen om Fleur terug te vinden, maar goed als je mijn hulp niet wilt mij ook goed maar dan is het beter dat ik ga" zegt Samuel en staat op om te vertrekken.
"Wacht" zeg ik als hij bijna aan de deur staat en hij draait zich weer om en richt zich naar mij "Bewijs mij dat je Fleur echt hebt gezien en ik geloof je" Samuel grijnst even en haalt dan zijn telefoon tevoorschijn en laat me een foto zien waar Fleur ligt te slapen. Ik sla een hand voor mijn mond "ik weet dat het best creepy is deze foto maar hier ging het nog goed met haar maar als we niet opschieten dan ben ik bang dat dat binnenkort niet meer het geval gaat zijn" zegt Samuel dan en ik knik zachtjes. "En wat wil je doen dan, want je zegt zelf dat je niet weet waar ze nu is" "ik heb wel wat ideeën maar dat vertel ik wel een andere keer, ik moet er nu vandoor. Geef me je nummer en dan laat ik je wel iets weten" zegt Samuel en ik neem zijn telefoon over om mijn nummer erin te plaatsen "Alsjeblieft laat zo snel mogelijk iets weten mocht je nieuws hebben over Fleur" "zal ik doen en je weet het geen politie" zegt Samuel nog en verlaat dan mijn huis.

"Wat een rare jongen" zegt Mary als ik terug de woonkamer binnenkom "misschien maar als ik dankzij hem Fleur terugkrijg neem ik die Samuel er graag bij".

Samuel:

Wel dat ging makkelijker dan gedacht. Wat ik wel een keer moet duidelijk maken is dat die meiden minder naïef moeten zijn dan zouden ze minder snel in deze situaties terecht komen. Ik stap weer mijn auto in en rij richting het appartement van Sarona. Eenmaal aangekomen loop ik naar binnen en zie ik Sarona op de bank zitten met een brief. "Wat is dat" vraag ik terwijl ik naast haar ga zitten "een brief" zegt Sarona terwijl ze het papier in mijn handen duwt "ik word gewoon mijn appartement uitgezet, waar moet ik in godsnaam naartoe ik heb niets meer Samuel.
Ze gooien mij er gewoon uit en ik kan nergens naartoe, vanaf volgende maand ben ik gewoon dakloos en moet ik in een kartonnen doos op straat gaan slapen" ratelt Sarona in één adem. "Hey, word rustig het komt allemaal wel goed" probeer ik haar te kalmeren maar het lukt niet bepaald.
"Hoe kun je dat zeggen ik ben gewoon dakloos binnen maand en ik kan nergens naartoe" zegt Sarona op een manier dat het er bijna huilend uitkomt.
"Doe rustig ik zorg wel voor een oplossing!"
"Sam, je kon niet eens voor een oplossing voor jezelf en voor Fleur zorgen dus kwam je naar mij, ga dus niet verkondigen dat je dit gaat oplossen want dat kan je niet" roept ze gefrustreerd, ik loop naar Sarona toe en trek haar in een knuffel. Ik hoor haar zachtjes snikken en ik wrijf over haar rug om haar te kalmeren.
"Het komt allemaal goed, vertrouw me. Ik ga je heus niet op straat laten slapen desnoods gaan we op hotel".
Zachtjes laat sarona me los en veegt haar tranen weg van haar wangen. "Wat zou ik toch zonder je moeten" zegt sarona met een kleine glimlach "ik zou het niet weten" zeg ik met een grijns en ik hoor sarona grinniken.

"Wat is nu je plan om Fleur terug te vinden?" Vraagt Sarona opeens "ik ben daarstraks gaan praten met die vriendin van haar. Op die manier help ik om haar terug te vinden en is er minder kans dat ik ook de gevangenis invlieg" "zolang de politie niet teweten komt dat jij meegeholpen hebt met die meisjes te ontvoeren, mee gedeald hebt en dat je mee verantwoordelijk bent voor de dood van vier andere meisjes is er inderdaad geen enkel probleem, nee" onderbreekt sarona me "Weet je hoe egoïstisch je wel niet klinkt door zulke dingen te zeggen, ik snap dat je niet de gevangenis in wilt maar door nu het heilige boontje te willen uithangen door haar te willen gaan zoeken met haar beste vriendin die je vertrouwd terwijl jij er mee verantwoordelijk voor bent dat ze weg is is gewoon ziek. Dus ofwel vertel je de waarheid aan die vriendin ofwel ga je rechtstreeks naar de politie want de manier waar je het nu probeert mee op te lossen maakt het alleen maar erger. Waar is die slimme Samuel gebleven de niet egoïstische, de Samuel die de spelletjes van zijn broer ziek is en een beter leven wilt leiden zonder de leugens die zijn leven aan het overheersen zijn" gaat ze verder met tranen in haar ogen en verdwijnt dan naar de keuken.

Ze heeft gelijk waar ben ik mee bezig, de enige manier om dit het beste te laten uitkomen voor iedereen is als ik eerlijk ben. Morgen ga ik naar Melissa toe en vertel haar alles alleen zo zal ze mij genoeg vertrouwen en me helpen Fleur terug te krijgen. Maar eerst moet ik zien te weten te komen waar Mike verblijft. In het huis zal hij wel niet zitten, zo slim zal hij wel zijn om daar weg te blijven. Maar misschien vind ik wel daar een aanwijzing over waar hij nu is. "Ik ben even weg" roep ik naar Sarona en zonder nog op antwoord te wachten loop ik naar buiten richting mijn auto. nu inderdaad nog hopen dat hij niet meer in dat huis zit want anders loop ik gewoon mijn dood in.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Een hoofdstuk omdat het jullie gelukt is 😱

The internet guyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu