36

146 13 25
                                    

Oké dan. Geen Sab gemeet. Geen rust gehad in me vakantie. Helemaal niks. Maar toch ben ik heel erg mega vreselijk blij. Aan het eind van het hoofdstuk lees je in de A/N waarom.

---------------------------------------------------

Pov Dioni

Ik duw Ezmé van me af.

'Psychotisch mens! Raak me niet aan! Je bent echt ziek man, ga naar een inrichting!' schreeuw ik naar dr.

'Liefje, ik ben gewoon blij dat ik je weer -'

'Chick, hou je mond! Het is klaar tussen ons en er is een reden waarom het uit is! Dus laat me gewoon met anderen daten en ga weg!' ga ik verder.

Mijn geschreeuw was blijkbaar erg hard, want mijn familie staat al om Ezmé en mij heen.

'Wat is er, jongen?' vraagt mijn oma.

'Ez is-'

'Niks, er is niks,' onderbreekt Ezmé me.

'Oh, nou, dan uhm gaan we weer verder met het diner. Kom je, chico?' vraagt mijn oma.

'Ik kom zo,' zeg ik.

Iedereen om ons heen loopt alweer naar de grote kamer waar we zaten.

Ezmé loopt naar me toe.

'Jij wil met die Ellemyn daten? Oké. Prima. Maar weet één ding, Dioni: Je bent nog niet van me af.'

Dan loopt ze weg.

Pov Jai

Ik zit aan Sab's bed. Alweer? Ja, alweer. De medicijnen zijn gegeven. Ik wil er zijn als Sab straks wakker word. Of niet. De grootste kans is dat ze wakker word. Ik sprak net een dokter en die zei dat Sab's overlevingskansen nu nog maar 53% waren.

Maar we geven de moed niet op.

Sab is sterk. Ze wordt heus wel wakker.

Ik vind het alleen wel zwaar kut dat Dioni en Ellemyn alleen maar ruziën tegenwoordig. Ruziën is al niet tof, maar nu zeker niet. Hun beste vriendin ligt in het ziekenhuis! Kunnen ze dan niet een keer stoppen met egoïstisch doen?

Dan hoor ik de deur opengaan en zie ik een halve panda binnenkomen. Oh nee wacht, het is Ell. Haar gezicht zit vol met mascarastrepen. En tranen.

Als ze me ziet moet ze nog harder huilen.

Ik tik op mijn schoot als teken dat ze op mijn schoot moet gaan zitten. Ell komt dus op mijn schoot zitten.

We staren allebei een tijdje naar Sab.

Maar Ell snikt na een halfuur nog steeds.

Ik draai haar naar me toe zodat ze naar me kijkt.

'Wat heeft Dioni nu weer gedaan?' vraag ik zuchtend. Ell stopt met snikken.

'Nou, we waren zo bij dat familiedinerding waar z'n oma wilde dat we naartoe gingen. Het was nogal awkward daarzo met iedereen die maar zei dat we een leuk stel waren en alles. En ik wilde sorry zeggen over dat ik een dokter kuste in Turkije,' ze kijkt me recht aan ,' vraag me niet waarom , maar het was fout. Maar goed, ik wilde dus sorry tegen hem zeggen, dus ik nam hem mee naar de gang en toen kwam er ineens een girl aan , helemaal dion zn naam gillend en alles. En dat was dus Ezmé,'

Ik weet nog dat Dioni twee jaar geleden een vriendin had met die naam. Ezmé. Ze was prachtig en perfect volgens Dion. In de vakanties ging hij altijd naar dr toe. Soms vloog hij in weekenden op en neer naar Spanje om dat wijf te zien. Dioni was helemaaal verliefd. Anderhalf jaar lang praatte hij non-stop over Ezmé en dat ze zo perfect was. In de zomervakantie van 2013 nam hij Ezmé mee naar Nederland om haar aan iedereen hier te laten zien. Ze was inderdaad prachtig. Ze wond alle guys hier om haar vinger behalve mij. Op een avond waren we in een club. Dioni, Ezmé en ik. Ik mocht Ezmé niet. Die mooigirluitstraling was zo nep. Alleen ik zag dat. Dioni ging toen naar de wc en Ezmé ging gelijk helemaal met me flirten. Ze kuste me zelfs. Ik duwde haar van me af. Vanaf dat moment wist ik dat het niet goed zat.

All Around The WorldWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu