10

288 9 7
                                    

Pov Sam

Iedereen is aan het gillen. Het valt me op dat mijn gil als meisje klinkt. Oké, wow, dat moet niet. Ik stop met gillen en Isha kijkt me bang aan. Ze is knap, man. Maar daar gaat het nu niet om, er zit als ik het goed heb een psychopaat achter ons aan en wat Jamilla me flikte met die Maikel ben ik nog niet vergeten.

'What the fuck is dit?!' roept Kaj. Ik ga met mijn vingers over de letters. Wat ik al aan had zien komen gebeurt; mijn vingers worden rood. Dit is bloed. Warm bloed.

Dan gaat alles opeens heel snel. Isha valt op de grond. Niemand doet iets. Jai en Sabine beginnen tegelijk te huilen en iedereen kijkt geschokt. Ik kniel naast Isha en voel d'r pols. Gelukkig, haar polsslagaderding klopt nog. Ik til Isha op en leg haar op de bank. 'Bel dan een ambulance!' roep ik naar Ellemyn, die met open mond en natte wangen van de tranen naar Isha staat de kijken. Ze schrikt duidelijk van mijn snauwende opmerking en gelijk heb ik al spijt. Voor ik het weet krijg ik een klap in mijn gezicht. 'Waag het niet om mijn meisje verdrietig te maken,' zegt Dioni fel. Vanuit mijn ooghoek zie ik Ellemyn waterig glimlachen en Luna d'r telefoon pakken.

'Hello? Yeah we have a problem,' zegt Luna. 'We need an ambulance because our friend is.. uh flauwgevallen.'

Britt trekt geërgerd de telefoon uit Luna's handen en begint te praten. Een heel verhaal in het Engels. Dan gaat ze over naar Turks. Iedereen staat zo naar haar te kijken van 'Dafuq jij kan Turks'. Daarna hangt Britt op. Als ze ziet dat iedereen naar haar kijkt zegt ze: 'Wat? Mijn stiefmoeder is Turks.' Dan knikt iedereen begrijpelijk en worden de gezichtsuitdrukkingen weer geschokt. Stelletje poephoofden.

Pov Luna

Dit is echt een vakantie om ziek van te worden. Maar ik ben toch blij dat Isha, Britt en ik zijn gegaan. Ik heb Cassius ontmoet. Hij is echt mijn type en volgens mij ben ik verliefd op hem. Maar hij is vast niet op mij. Ik bedoel we houden wel handjes vast enzo, maar meer niet. Close, maar niet closer dan vrienden. En volgens mij ziet hij me ook alleen maar als vriendin. En verder niets. Maar hoe kan ik hier aan denken als Isha net is flauwgevallen en in het ziekenhuis ligt en we een seriemoordenaar achter ons aan hebben?! Het is afleiding. Vind ik Cassius dan wel echt leuk? Gebruik ik hem dan alleen als afleiding? Een vlaag van misselijkheid komt naar boven. Ik walg van mezelf. Hoe kan ik dit doen?

'Luun? Kom je?' vraagt Cassius. 'We moeten weer naar het hotel.' Ik knik kort. Het is beter om nu even afstandelijk tegen hem te doen. Ik mag hem niet als afleiding van deze kutvakantie gebruiken. Ik sta op. Cassius wilt mijn hand pakken, maar ik loop zonder hem aan te kijken langs hem, het ziekenhuis uit. Want ja, Isha ligt in het ziekenhuis. Dankzij die een of andere psychopaat die met bloed op de muur in de kamer van sabine en jai had geschreven dat we nog niet van hem af waren. Toen belde ik de ambulance, maar Britt trok m'n telefoon uit mijn handen omdat ik zo slecht ben in Engels en niet wist wat ik moest zeggen.

Daarna ging Sam mee in de ambulance en de rest reed er met een taxi achteraan. Tenminste; Kaj, Britt, Cassius en ik gingen met de taxi. Jai en Sabine gingen op een oude brommer die ze mochten lenen en Dioni en Ellemyn werden gebracht door een dikke man op een bakfiets.

Ik haat psychopaten. Een psychopatische militair heeft mijn vader doodgeschoten toen hij in het leger zat. En nu dit. Leuk hoor, vakantie. En dan ben ik ook nog eens verliefd op Cassius.

Pov Dioni

'We worden toch niet terug gebracht door die man op die bakfiets?' vraagt Ellemyn. We lopen met z'n allen het ziekenhuis uit. Behalve Sam, hij blijft slapen in het ziekenhuis omdat hij er per se wilt zijn als Isha wakker word. Ze knalde met haar hoofd op de tafel toen ze viel, dus vandaar het ziekenhuisbezoek. 'Nee hoor, Ell,' zeg ik, 'we gaan gewoon met de taxi.'

'Gelukkig maar. Die man keek de hele tijd heel eng naar me,' zegt Ellemyn. Er gaat een rilling over haar rug. 'Was het niet zo dat er geen taxi's meer waren?' vraagt ze dan.

Ik zie net de rest een taxi in stappen en wegrijden. 'Na die volgens mij niet nee,' zeg ik terwijl ik naar de wegrijdende taxi wijs. 'Fijn,' zegt Ellemyn. (A/N DAT RIJMT OEEH) Ze kijkt me aan. Mijn blik gaat over haar lichaam. Ze heeft een goed lichaam. 'Kan je het zien?' vraagt ze. Ik moet lachen. 'Ik keek naar je kleding,' zeg ik lachend. 'Ja vast,' zegt Ell nu ook lachend. Maar ze heeft echt goeie kleding aan: Een zwarte ripped jeans, een grijs shirt met 'New York' in rode letters en 'since 1918' in zwarte letters erop en knalrode Dr Martens als schoenen. Het is inmiddels al avond en flink afgekoeld. Ell rilt nog een keer. 'Heb je het koud?' vraag ik. Ze knikt. 'Wil je mijn jasje?' 'Heb jij het dan niet koud?' vraagt Ell. 'Het gaat nu om jou,' zeg ik. Ze glimlacht lief naar me en pakt mijn jasje die ik al naar d'r uitgestoken had. Ik ben zo blij dat ze van mij is. Whuuuttt? Oké, dat klinkt bezitterig. Ell is mijn meisje, ik hou van haar en ik wil oud met haar worden. Haar de moeder van mijn kinderen laten worden.

Ze trekt mijn jasje aan en we lopen verder. Opeens begint het keihard te regenen. Dat kon er ook nog even bij. Ellemyn kijkt me aan. Ik krijg de neiging om haar te zoenen. Ze kijkt me nog steeds aan en er verschijnt een lach op haar gezicht. Ik trek d'r aan d'r heupen naar me toe en kus haar. Het is net als in een romantische film. Terwijl het giet gaan twee geliefden elkaar random zoenen. Wat nu dus eigenlijk ook gebeurt.

Ell trekt zich voorzichtig los uit de kus en kijkt me vrolijk aan. 'We worden zo nat, Dion,' zegt ze. Er verschijnt een lach op mijn gezicht. 'Dat had ik ook nog echt niet door ofzo,' zeg ik lachend. En wat doet Ellemyn? Ze pakt mijn hand en trekt me onder een afdakje van een of andere verlaten supermarkt. 'Droog,' zegt ze. 'Maar wij zijn nog steeds nat,' zeg ik. 'Ja jij kuste me terwijl het goot,' zegt Ellemyn. 'En jij kuste terug terwijl het goot,' zeg ik. Ze kijkt me dood aan en ik schiet in de lach. En dan voel ik het. Een steek in mijn borst. Ik stop met lachen en Ell kijkt me bezorgt aan. 'Wat is er, babe?' vraagt ze. Ik gebaar naar mijn borstkas en voel nog een steek. Ellemyn trekt mijn shirt omhoog en werpt een blik op mijn borst. Daarna kijkt ze me angstig aan. Ik kijk zelf naar mijn borst en zie een snee. Hoe kon ik die nou niet gezien hebben? Ik had gelijk. Er is in me gesneden.

Pov Britt

'Is dit wel de weg naar het hotel?' vraag ik aan niemand in het bijzonder terwijl ik naar buiten kijk. De nacht is aangebroken en alleen het licht van de koplampen van de taxi is te zien.

'Tuurlijk,' zegt Sabine terwijl ze Jai's haar door de war woelt. 'Ik weet het niet hoor,' ga ik verder, 'volgens mij reden we niet zo op de heenweg.' Kaj legt zijn hand op mijn arm. 'Je moet niet zo denken, Britt. Dit is gewoon de weg naar het hotel,' zegt hij. 'Weet je het zeker?' vraag ik.

'Tuurlijk ,' zegt Sabine terwijl ze met haar handen Jai's kapsel verpest. Ik wil nog iets terug zeggen, maar de taxi maakt een bocht en ik knal met mijn hoofd tegen het raam aan. Auw. Dat wordt een blauwe bult. Jai, Sabine en Kaj barsten in lachen uit. Luna rolt met haar ogen en Cassius staart stil naar buiten. 'Gaat ie babe?' vraagt Kaj als hij is uitgelachen. Omg. Hij noemt me babe. Volgens mij vind ik hem wel leuk. Kaj en Britt. Britt en Kaj. Het klinkt best goed.

'Ik krijg alleen een blauwe bult op mijn hoofd, maar voor de rest gaat het goed,' zeg ik. 'Misschien gaat het beter als ik een kus geef op je hoofd,' zegt Kaj. 'Misschien, misschien ook niet. Probeer het maar,' zeg ik. Kaj geeft me een kus op mijn hoofd. 'Beter?' vraagt hij als hij zijn lippen van mijn hoofd heeft gehaalt. 'Niet helemaal,' zeg ik. Kaj geeft me een kus op mijn lippen. 'En nu?' vraagt hij. Jai en Sabine joelen. 'Beter,' zeg ik. 'Wil je dan alsjeblieft mijn-' begint Kaj. Maar hij wordt onderbroken door een knal. En nog een. En nog een. Geweerschoten. Ik kijk uit het raam. We worden omsingeld door mensen met geweren.

Dit is fout. Heel fout.

--------------------------------------------

NIEUW HOOFDSTUK

DOOR ELL

IK HOU VAN JULLIE

DIONI VOLGT ME OP TWITTER SINDS GISTER EN IK BEN HEEL ERG MEGA SUPER BLIJ

LAAT WETEN WAT JE VAN HET HOOFDSTUK VIND IN DE COMMENTS EN IK SPREEK JULLIE LATEEEERRRR

JOEEEE

XOXOXOXOXO ELLIEEE

All Around The WorldWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu