ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20

1K 66 11
                                    

Ο Τζερέμι περίμενα υπομονετικά στηριγμένος στο αμάξι του. Η Έμιλυ κατέβηκε χαμογελαστή και κεφάτη χοροπηδώντας τα σκαλοπάτια σαν παιδί. Πήγε μπροστά στο αγόρι και του χαμογέλασε ναζιάρικα.

-"..Θα με αφήσεις να οδηγήσω το αμάξι σου; Ειναι πολύ ωραιο!!" Το κοίταξε με θαυμασμό και πλησίασε την πόρτα του αυτοκινήτου.

-."Φυσικά,πέρασε.." Γρήγορα  περπάτησε προς την πόρτα του συνοδηγού και μπήκε μέσα.


Όσο οδηγούσε η κοπέλα και το ράδιο έπαιζε, εκείνος σκεφτόταν διάφορα. Αν και έριχνε τις περισσότερες γυναίκες εύκολα, εκείνες ζητούσαν λούσα και φορέματα κτλ. Κάτι που εκείνος δεν είχε την άνεση να τους τα παρέχει. Γιατί πάντα να μπλέκω με τσούλες?? Σκεφτόταν αρκετά συχνά. Μάλλον τότε έψαχνε για περιστασιακές σχέσεις και δεν ήθελε  κάτι σοβαρό. Επιθυμούσε το σεξ μιας βραδιάς, το χαζολόι και τις βλακείες την νιότης. 

Όταν παντρεύτηκε την Τζάνις είχε σκοπό να συμορφωθεί. Αλλά ο ατίθασος χαρακτήρας του ήταν αχαλίνωτος. Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον εαυτό του απ' τα πάθη του. Ένιωθε περιορισμένος και φυλακισμένος.. Ήθελε να γλυτώσει απ' αυτή τη ζωή με οποιοδήποτε τρόπο. Να νιώσει μια νέα συγκίνηση. Κάτι που θα τον ανανεώσει..

Τελικά  αποφάσισε να την ρωτήσει. "Γιατί οι γυναίκες κοιτάνε τα λεφτά σ΄έναν άντρα;" Τώρα που είχε πολυτέλειες και λούσα, μπορούσε να καταλάβει αυτήν την λογική ως ένα σημείο.

-"Ναι,η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουμε το χρήμα σ' έναν άντρα. Οι εποχές είναι τέτοιες που πρέπει να βρεις κάποιον με χρήματα.." Το αμάξι άρχισε να πηγαίνει πιο γρήγορα.

-"Οπότε παραδέχεσαι ότι παντρεύτηκες τον Ρότζερ και για τα λεφτά του;" Ρώτησε σοβαρός.

-"Ναι,το παραδέχομαι. Μου προσφέρει την άνετη ζωή που θέλω. Ποτέ δεν πίστεψα στον έρωτα και την θυσία για την αγάπη κτλ."  Έλεγε σαρκαστικά ,κοιτώντας συγκεντρωμένη τον δρόμο. "Σημασία έχει να σου προσφέρει μια σίγουρη ζωή και να δουλεύει. Όχι σε τόσο  υπερβολικό βαθμό όπως ο άντρας μου, αλλά να δουλεύει."  

-"Μάλιστα..Έχεις δίκιο. Όμως η αγάπη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, τουλάχιστον για μένα.." Γύρισε να την κοιτάξει με  γαλήνιο βλέμμα. Το προσωπό της ήταν σκληρό και σοβαρό καθώς έλεγε αυτά τα πράγματα.

Όσο και να θέλει να γίνει καλή συζυγός, δεν θα το καταφέρει. Επειδή δεν αγαπάει τον Ρότζερ. Αυτό το κάνει πιο εύκολο για μένα. Χαμογέλασε  περήφανος για τον εαυτό του και την ομορφιά του, που τρελαίνονταν τόσο οι γυναίκες. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα