Baron

157 9 3
                                    

               Prolog

~~~~~

Alis este o fata de 15 ani, cam nebunatica si visatoare.  Este foarte vesela si prietenoasa. Avea prieteni de toate varstele, iar oamenii din cartier o cunosteau foarte bine si o considerau tare nazdravana. De cand era mica ii placea sa se bata cu baietii care o enervau. Lucru de care nu a scapat nici la acea varsta, acest lucru facand-o mai baietoasa. 

 ~~~~

-Alis e timpul sa te trezesti, altfel vei intarzia la scoala! 

"Mmmmm...n-am chef !!" Se ridica din pat si se uita la ceas: 08:30. "Mai am o jumatate de ora...." Dupa cateva minute:

-Ceeeeeeee !!!! E deja 08:30????? Mamaaaaa de ce nu m-ai sculat mai devreme? tipa fata. "OMFG!!!! Intarzii chiar in prima zi de scoala....vai de capu' meu!!!" 

Inca somnoroasa si cu ochii aproape inchisi, Alis se impiedica de pilota care era cazuse de pe pat si se prabusi facand un zgomot puternic.

-Draga, esti bine? Hai o data jos!! striga mama din ce in ce mai ingrijorata.

-Sunt bine, nu mi-am rupt nimic!! 

Cu chiu cu vai a reusit Alis sa se imbrace fara sa nu cada sau sa se accidenteze. Cat despre spalatul pe dinti nici nu mai zic. Fata s-a impiedicat in tocul usii si a ajuns cu capul in toaleta... a coborat jos sa-si ia micul dejun. Nici aici nu s-a descurcat prea bine: coborand in graba pe scari, Alis nu a mai observat pisica ce dormea fix  in mijlocul treptei si a calcat-o pe coada. Mata s-a speriat si a scos un miorlait ingrozitor. Alis s-a speriat si ea, si a inceput sa tipe ca disperata, nestiind ce se petrece. Calmata de mama ei, Alis si-a luat pranzul si o felie de paine in gura si a iesit grabita din casa. Aproape sa ajunga la poarta, i se parea ca ii e prea rece la picioare. S-a uitat in jos si si-a vazut sosetele albe. Dandu-si seama ca nu era incaltata, a inceput sa tipe la mama ei sa vina sa-i aduca pantofii, chipurile sa nu se mai intoarca din drum. In sfarsit, asigurata ca nu si-a uitat nimic, Alis a inceput sa fuga catre scoala.

-Laa-uu-raaa!!!! <Se auzi un strigat chinuit de fata.> Asteapta-maaa!!!!! <In spate era bineinteles Alis ce incerca din rasputeri sa o ajunga pe colega ei. Cateva minute mai tarziu, Alis s-a oprit brusc, s-a aplecat si a inceput sa gafaie, in timp ce incerca ca spuna: Tui mama lui de deal!!! De ce e scoala asa de departe....!!

-Hiihi.... Paaai, ca sa faci mai multa miscare.

-Mdah...multumesc ca ma sustii!! Iar scoala asta de ce incepe asa dimineata? Nu putea oare pe la  11-12 si sa se termine la 3-4?

-Da da, mai viseaza!! ii spuse Laura ironica. Hai misca-te mai repede ca intarziem. De ce trebuie sa fii tu asa de lenesa?

-Ca sa intrebi tu! >.<'

La festivitate, cam toata lumea era vesela.... cei de anul 1 aveau o aura ciudata, stralucitoare si vesela. Uitandu-se la fiecare ii venea sa tipe: " De ce dracu toata lumea e asa de vesela chiar de lunea? Nu puteau sa faca festivitatea vineri?" Dupa ce directorul a tinut un discurs luuung cam de zece minute (lui Alis i se parea ca a durat mai bine de o ora), au facut cunostinta cu dirigintii, iar pe urma au mers in clasa sa-si i-a orarul. Pentru Alis, scoala era un chin: sculatul la ora 7, apoi 6 ore de carte ingrozitoare, apoi trebuia sa mearga din nou acasa, ca nu putea sa se teleporteze. Aici urmau cateva ore bune de somnic, temele si apoi din nou somn.

~~~Dupa ore~~~

- Tackkkk!! In sfarsit!! Gata orelele....Oaaaaaah. casca Alis si se freca la ochi de parca dormise toata ziua. Hai acasa Laura.

-Mai intai sa ne oprim putin pe la Peny sa i-au niste spagheti...vrea mama sa faca taitei azi....offff cat ii detest!!!

.....

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: May 26, 2012 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

BaronUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum