ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17

1K 49 3
                                    

Μετά από όλα αυτά η Έμιλυ βρισκόταν σπίτι της ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Αφού βγήκε απ'το νοσοκομείο,κατέβηκαν απ'το αμάξι και κατευθήνθηκαν προς το σπίτι. Καθώς άνοιξαν την πόρτα η κ.Ζέτα εμφανίστηκε μπροστά τους συγχυσμένη. Τα γκριζόμαυρα μαλλιά της έπεφταν ακατάστατα στο πρόσωπό της, φανερό σημάδι βιασύνης. Μόλις τους είδε παράτησε το γλυκό που έφτιαχνε και με λερωμένη ποδιά έσπευσε να τους υποδεχτεί.

-"Είστε καλά; Να βοηθήσω την κυρία κι εγώ για να περπατήσει πιο άνετα;" Έτρεξε δίπλα στην Έμιλυ για να της πιάσει το χέρι,αλλά ο Ρότζερ μ' ένα νεύμα της έγνεψε αρνητικά.

-"Όχι, ευχαριστώ δεν χρειάζεται.Τα καταφέρνω και μόνος μου.." Της χαμογέλασε μελαγχολικά και συνέχισε " Η κ.Τζάνις με τον κ.Τζερεμι είναι πάνω;"

-"Ναι,μόλις μπήκαν μέσα." Χαμογέλασε ευγενικά με τα μικρά της γαλανά μάτια να λάμπουν από καλοσύνη και ευγενια.

-"Ετοιμάσατε το κρεβάτι;" Συνεχισε ο Ρότζερ ήρεμα.

-"Βεβαίως. Καλή ξεκούραση και περαστικά."Είπε η κ.Ζέτα κι έφυγε προς την πόρτα όπου οδηγούσε στην κουζίνα. Τα γαλανά της μάτια ανησυχούσαν για την υγεία της Έμιλυ. Συμπαθούσε αυτό το κορίτσι και πίστευε ότι όντως αγαπούσε τον άνδρα της.Σε αντίθεση με το υπόλοιπο υπηρετικό προσωπικό.

Ο Ρότζερ την  συνόδεψε μέχρι την κεντρική πόρτα κρατώντας την από το χέρι για στήριξη. Μετά την εγχείρηση ήταν κουρασμένη και αδύναμη. Με το δεξί χέρι του έπιανε τη μέση της και με το άλλο το  μπράτσο της κοπέλας προκειμένου να περπατήσει. Μπήκαν μέσα στο σπίτι και εκεί τους περίμεναν η Τζάνις και ο Τζέρεμι. 

Πρώτη φορά αυτή η γυναίκα ένιωσε το μητρικό ένστικτό της. Όταν είδε το παιδί της τόσο κουρασμένο και άκουσε το πικρό κλάμα της προηγουμένως, κάτι λύγισε μέσα της και την έκανε να νοιαστεί. Να στεναχωρηθεί και να θέλει να την βοηθήσει όπως μπορεί.

Με το που τους είδε η Τζάνις έκανε νόημα στην Λένα να την σπρώξει προς την κόρη της. Από πίσω ακολούθησε αργά και ο Τζέρεμι ατάραχος και άνετος. Είχε τα χέρια του στις τσέπες του μαύρου παντελονιού του και δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για την κοπέλα, μόνο ο εαυτός του τον ένοιαζε και πάντα φρόντιζε γι'αυτόν και μόνο αυτόν.

-"Παιδί μου,είσαι καλά;" Σήκωσε για να χαιδέψει το χέρι της Έμιλυ,αλλά εκείνη μόλις γύρισε το κεφάλι της για να την αντικρύσει λυποθήμησε. Έπεσε κάτω και μιας που ο Ρότζερ ήταν ηλικιωμένος,σωματικά και ψυχικά κουρασμένος δεν μπόρεσε να την κρατήσει.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα