~hoofdstuk 1

1.4K 51 7
                                    

Heee!

Dit is het eerste hoofdstuk van 'forget the rules' dus ik hoop dat julie het een beetje goed gaan vinden.

Okee veel lees plezier (:

--------------------------------------------------------

Sam p.o.v

Ik wordt wakker door iemand die een klap in mijn gezicht geeft. "Wat the f..."Ik open mijn ogen en tot mijn niet zo grote verbazing zie ik Alice. Alice is mijn jongere zusje van 10,ze is een schat maar soms zou ik haar naar de maan wensen. "Alice waar was dat goed voor?" Vraag ik met een zucht. Maar voor ze iets kan zeggen antwoordt mijn moeder al. "Je bent weer in slaap gevallen in de zetel." Ik kijk om me heen en zie dat ik in de zetel zit. Ik zucht en zie dat ik me nog moet om kleden. "MAM HOELAAT IS HET?"Schreeuw ik door de kamer. "HET IS TIEN VOOR ACHT!" Schreeuwt m'n moeder terug. Ooh nee ik heb school. Ik spring op uit de zetel en ren naar boven,nu moet ik snel zijn Anouk en Lonneke staan hier zo. Anouk en Lonneke zijn mijn beste vriendinnen,we kennen elkaar al vanaf de kleuterschool en sinds toen zijn we onafscheidelijk. Geërgerd zoek ik naar wat kleren,trek ze aan en stop mijn make-up en tandenborstel in mijn ruzak. Ja ik weet het waarom in m'n rugzak? Ik heb geen tijd om het nu te doen dus doe ik het wel op school in de toiletten. Ja dat is raar maar ik kan het beter op school doen dan niet toch? Als ik me omgekleed heb ren ik weer naar beneden. Wat niet zo een goed plan was want voor ik het wist lag ik op de grond."Hahaha Sam wat doe je nou weer?" Ik kijk omhoog en zie Alice lachen."Wat sta jij te lachen?" vraag ik aan mijn zusje."Ja ik was opweg naar de keuken en toen ik hier voorbij kwam zag ik je op de grond liggen,waarom zou ik dan niet lachen?" Oke ze heeft een punt als zij er gelegen had had ik haar ook staan uitlachen. Met tegenzin sta ik terug op. "Ik moest snel zijn en ik rende van de trap en toe viel ik." Zei ik tegen m'n zusje."Ow okee." Zegt mijn zusje en loopt verder naar de keuken. Zelf ga ik ook richting de keuken,smeer wat boterhammen en steek ze in mijn rugzak. "Moet je zelf niet wat eten?" vraagt m'n moeder. Ik zucht en draai met mijn ogen."Had je me wat eerder wakker gemaakt had ik kunnen eten maar nu moet ik opschieten Anouk en Lonneke staan hier zo." Net toen ik het gezegt had gaat de bel. Ik ren 'voozichtig' naar de deur trek mijn jas en schoenen aan en doe de deur met een grote zwaai open. Twee lachende gezichten kijken mijn aan. "heey Sam!" Zeggen Anouk en Lonneke tegelijk. "He meiden!" zeg ik terug. Ik krijg automatisch een lag op mijn gezicht door hun. Echt deze meiden zijn de beste,zij zijn ook de enige die over Nick weten maar daar komen we later wel op terug."MAM IK BEN NAAR SCHOOL!" roep ik door het huis."IS GOED LIEFJE!" roept mijn moeder terug. Ik stap naar buiten,pak mijn fiets en fiets weg.

opweg naar school

"Hahaha dat meen je niet?" schreeuw ik naar Lonneke. Lonneke had gisteren een date met Dave één van de knapste jongens van school,blijkt dat die heel de date met andere meisjes heeft zitten smsen en met de vrouwlijke ober heeft staan flirte. "Jawel serieus dit was de slechtste date ever!" zegt ze terwijl ze een diepe zucht laat." Hij mag dan wel lekker zijn maar een hart heeft hij niet." zegt Lonneke met een afschuw in haar stem."Ach Lon er zij genoeg jongens op de wereld." Zegt Anouk. Ik knik instemmend."Hee snapte jullie iets van dat huis werk van aarderijkskunde?" Vraag ik. "Welk huiswerk?" Vraagt Anouk. "Dat zegt ze toch juist van aarderijkskunde slimpie!" Zegt Lonneke lachend. "Ooow dat ben ik denk ik een beetje veel vergeten." zegt Anouk. "Weer te veel naar je posters zitte staren?" Vraag ik grinnikend. "Misschien..." Zegt Anouk met een twijfeling in haar stem. "Ja dus." Zeggen ik en Lonneke lachend. "Oke ja maar geef toe de boys van one direction zijn toch knap?" zegt ze dromerig. "Ja Anouk dat weten we nu wel." zeg ik lachend.

op school

"Gaan jullie mee naar de wc?" vraag ik aan Anouk en Lonneke. "is goed." Zegt Anouk. "Ik ga niet mee." Zegt Lonneke die twijfelachtig om zich heen kijkt. "Waarom niet?" Vraag ik. "Misschien komen we Dave wel tegen en dat wil ik niet!" zegt lonneke wat kwaad. "Lonneke serieus je zit bij Dave op school, je gaat hem heus wel tegen komen hoor dus verstoppen heeft geen zin." zegt Anouk Lachend. "En toch blijf ik hier." zegt Lonneke. "Nee jij gaat mee." zeg ik en trek Lonneke mee naar de wc. "Oohnee daar is Dave." Zegt Lonneke. "Lon doe niet belachelijk ik weet dat je kwaad op hem bent maar negeer hem gewoon hij verdiet jou kwaadheid niet." Zeg ik om haar wat moed in te spreken. "Je hebt gelijk ik moet geen aandacht meer steken in die jonge!" zegt ze zelfzeker. "Zo wil ik het horen." zegt Anouk. Eindelijk bij de wc aangekomen kan ik mijn tanden poetsen en mijn make-up doen. "Waarom doe je dat niet thuis?" vraagt Anouk. "Ik was weer eens in slaap gevallen in de zetel." Zeg ik lachend. "Haha nu alweer?" Vraagt Lonneke. Schamend draai ik men hoofdt weg en ga verder met mijn make-up tot ik mijn gsm hoor trillen in mijn broekzak.

SMS van: Nick

Voor:Sam

Ik moet je zien. Ik wil je wat zeggen.

Morgen bos met de grote poort aan de rant van Londen.

21 uur.

zie je dan.

Nick

Ik kijk met spleet oogjes naar de scherm van mijn gsm. Er komen verschillende vragen in me op. Waarom laat die 2 jaar niks van zich horen en nu ineens wel? waarom wil hij mij zien? Waarom zo laat? Waarom in dat enge bos en niet gewoon in het park? Ik wordt uit mijn gedachten geschud door Lonneke."Van wie is het?" vraagt ze. Ik zucht en draai m'n gsm naar hun toe."Is hij serieus,2 jaar niks laten horen en nu wil hij je ineens zien dat is echt creep." zegt Anouk."Ja dat weet ik." zeg ik."Ga je er naartoe?" vraagt Lonneke. Eingelijk weet ik het zelf niet zo goed langs de ene kant ben ik zo bang om hem te zien, bang dat hij weer het zelfde gaat doen als 2 jaar geleden. Maar toch wil ik weten wat hij te zeggen heeft. "Ik denk het wel." zeg ik twijfelachtig tegen Anouk en Lonneke. "Weet je het zeker?" vraagt Anouk.

"Ja ik weet het zeker."

----------------------------------------------------------

Hellowa!

Dit was dus het eerst hoofdstuk, ik weet het een beetsje saai maar je moet toch ergens beginnen?

Toch hoop ik dat jullie het een beetje leuk vonden.

In het volgende hoofdstuk komen jullie meer te weten over Nick.

Jullie denken vast en waar blijft 1D dan hahah die komen nog maar Nick is ook belangrijk in het verhaal dus jullie moeten eerst wat weten over hem.

sorry ;)

Ik weet niet waneer het volgende hoofdstuk komt maar ik hoop snel!

liefs,

Emilie x

ps: vote, comment? <3

Forget the rules ~ Louis Tomlinson ~ dutchWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu