Previous Page of 69Next Page

In sfarsit nefumator - Metoda usoara a lui Allen Carr

spinner.gif

Allen Carr

 

In sfarsit, 

nefumator

Metoda usoara 

a lui Allen Carr

Editia a treia 

Traducere din engleza 

Oana Vlad

HUMANITAS 

Allen Carr, de profesie contabil, fumator de pana la 100 de tigari pe zi, a incercat zadarnic, de nenumarate ori, sa se lase de fumat, pana cand, in 1983, a descoperit METODA USOARA (EASY WAY) care ii poarta astazi numele. A infiintat o retea internationala de clinici „Allen Carr" pentru vindecarea fumatorilor de adictie, a extins METODA USOARA la alte situatii (dependenta de alcool, controlul greutatii, etc.), a publicat carti - traduse ulterior in peste 20 limbi - insotite adesea de versiuni video, audio sau CD-ROM. 

Printre bestseller-urile sale se numara cartea de fata (Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking, vanduta numai pana in 1992 in peste 2 milioane de exemplare, potrivit mentiunii de pe coperta editiei a treia), The Only Way to Stop Smoking Permanently, Allen Carr's Easyweigh to Lose Weight, How to Stop Your Child Smoking, The Easy Way to Enjoy Flying. Clinicile „Allen Carr" sunt frecventate de sute de mii de persoane si au o rata de succes de peste 90%, evaluata prin procentajul (de sub 10%) al fumatorilor carora, dat fiind ca nu reusesc totusi sa se lase cu METODA USOARA, li se returneaza suma platita.

 

Coordonatorul seriei 

OANA BARNA 

Coperta si conceptia grafica a seriei 

DINU DUMBRAVICIAN 

Coperta volumului 

LUCIAN CIUREA

 

Descrierea CIP a Bibliotecii Nationale a Romaniei 

CARR, ALLEN 

In sfarsit, nefumator: metoda usoara a lui Allen Carr/Allen Carr, trad.: 

Oana Vlad - Bucuresti; Humanitas, 2004 

ISBN 973-50-0643-X

Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking 

First published privately, under the title The Way to Stop Smoking, by Allen Carr 1985. Published in Penguin Books 1987, Second edition 1991. Third edition 1999.

@ Allen Carr, 1985, 1991, 1999.

@ HUMANITAS, 2004, pentru prezenta versiune romaneasca

EDITURA HUMANITAS 

Piata Presei Libere 1, 013701, Bucuresti, Romania  

Tel. 021/222 85 46, fax 021/224 36 32 

www.humanitas.ro 

Comenzi CARTE PRIN POSTA, tel: 021/311 23 30, 

fax: 021/313 50 35, www.librariilehumanitas.ro

ISBN 973-50-0643-X

 

Fumatorilor pe care n-am reusit sa-i vindec: 

sper ca aceasta carte ii va elibera. 

Lui Sid Sutton. 

Si mai ales lui Joyce.

 

 

PREFATA

 

In sfarsit, cura miraculoasa pe care o asteptau toti fumatorii: 

• instantanee 

• eficienta chiar si pentru marii fumatori 

• fara simptome grave de abstinenta 

• nu necesita vointa 

• nu este un tratament de soc 

• nu necesita adjuvante sau gadgeturi 

• nici macar nu te ingrasi  

• permanenta

Daca esti fumator, singurul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa citesti cartea. 

Daca esti nefumator si ai cumparat cartea pentru cei dragi, singurul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa-i convingi s-o citeasca. Daca nu-i poti convinge, citeste-o tu; ultimul capitol te va invata cum sa transmiti mesajul cartii celor din jur - si totodata cum sa-ti impiedici copiii sa se apuce de fumat. Nu te lasa pacalit de faptul ca acum urasc fumatul. Toti copiii il urasc inainte sa devina dependenti.

 

  

AVERTISMENT

 

Poate ca iti este cam frica sa citesti aceasta carte. Poate ca, asemenea majoritatii fumatorilor, esti cuprins de panica la simplul gand de a te lasa si, cu toate ca ai intentia ferma sa nu mai fumezi intr-o buna zi, nu vrei ca ziua aceea sa fie azi. 

Daca te astepti sa-ti spun ca fumatorii sunt panditi de niste riscuri cumplite de imbolnavire, ca ei cheltuiesc o mica avere de-a lungul vietii lor de dependenta, ca fumatul e un obicei mizerabil, dezgustator si ca tu insuti esti un individ fara coloana vertebrala si lipsit de vointa - ei bine, am sa te dezamagesc. Pe mine, astfel de tactici nu m-au ajutat sa ma las de fumat si, daca pe tine te-ar fi ajutat, atunci te-ai fi lasat pana acum. 

Metoda mea, pe care o s-o numesc METODA USOARA, nu functioneaza asa. S-ar putea ca anumite lucruri pe care ti le voi spune imediat sa ti se para greu de crezut. Si totusi, cand vei termina cartea nu numai ca le vei crede, dar te vei intreba cum de ai fost supus unei spalari a creierului atat de grave incat sa crezi altceva. 

E foarte raspandita ideea eronata ca noi alegem sa fumam. Fumatorii aleg sa fumeze in aceeasi masura in care alcoolicii aleg sa devina alcoolici sau dependentii de heroina aleg sa devina dependenti. E adevarat, am ales sa aprindem primele tigari - asa, de incercare. Din cand in cand, aleg sa merg la cinema, dar cu siguranta n-am ales sa-mi petrec toata viata intr-o sala de cinema.

Previous Page of 69Next Page

Comments & Reviews (3)

Login or Facebook Sign in with Twitter


library_icon_grey.png Add share_icon_grey.png Share

Who's Reading

Recommended