Η ΜΑΓΙΣΣΑ - Κεφάλαιο 9

243 24 15
                                    

Ατυχής Συνάντηση 


«Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να ανησυχείς τόσο πολύ για τον Κίαν.» μου είπε ο Άλεξ μερικά λεπτά αργότερα.

Τον κοίταξα για λίγο και επέστρεψα το βλέμμα μου στο παράθυρο δίπλα μου χωρίς να απαντήσω. Μου ζητούσε το αδύνατο και το ήξερε πολύ καλά. Δεν μπορούσα να αγνοήσω το πρόβλημα αυτό. Ο Κίαν ήταν ο καλύτερος μου φίλος. Δεν μπορούσα να τον αφήσω έτσι απλά στην τύχη του.

Ξαφνικά αντιλήφθηκα σε ποια περιοχή βρισκόμασταν και πρόσταξα στον Άλεξ να σταματήσει το αυτοκίνητο. «Δεν χρειάζεται να θυμώνεις.» μου είπε εκείνος νομίζοντας πως ο τόνος της φωνής μου είχε να κάνει με τα λόγια του.

«Δεν θύμωσα. Απλά θέλω να σου δείξω κάτι.»

Κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο και προχώρησα προς το τέρμα του δρόμου μπαίνοντας στο στενό. Ήταν το ίδιο στενό με τον αδιέξοδο τοίχο. Ο Άλεξ με ακολούθησε σιωπηλά μέχρι που σταματήσαμε μπροστά στον τοίχο.

«Θα μου πεις τι συμβαίνει;» με ρώτησε γεμάτος περιέργεια και αυταρχικότητα.

«Θυμάσαι το βράδυ που γύρισα μεθυσμένη στο αρχοντικό; Είχα έρθει εδώ ακολουθώντας τους δαίμονες που μας είχαν επιτεθεί.» του είπα απλά, καθώς εξέταζα τον τοίχο και τις διπλανές πολυκατοικίες.

«Τι έκανες;!» μου φώναξε προστακτικά.

«Είδα το αυτοκίνητο τους να μπαίνει σε αυτό το στενό και όταν ήρθα να το ελέγξω είχαν εξαφανιστεί.» συνέχισα προσπαθώντας να αγνοήσω τον επιτακτικό του λόγο.

«Ήρθες εδώ μόνη σου;» το γρύλισμα στην φωνή του με έκανε να τον κοιτάξω σηκώνοντας τα χέρια μου προς το μέρος του. «Πρώτον αυτό έγινε σχεδόν ένα μήνα πριν, δεύτερον το έκανα επειδή εσύ είχες αρνηθεί να μου μιλήσεις και τρίτον είσαι εδώ μαζί μου τώρα οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.» του εξήγησα με ήρεμο τόνο.

Εκείνος με κοίταξε για λίγο ακόμα και στη συνέχεια κοίταξε τριγύρω του.

Πλησίασα κι άλλο τον τοίχο και τον έλεγξα με το πέμπτο μαγικό πεδίο όρασης μου. Ο τοίχος αν και βρισκόταν ακριβώς μπροστά μου, στην πραγματικότητα ήταν μια οφθαλμαπάτη. Ο τοίχος κάλυπτε μια πόρτα η οποία προφανώς οδηγούσε στη άλλη μεριά του τοίχου. Μπορούσα να διακρίνω πέντε σημεία του τοίχου όπου υπήρχαν μαγικά πλέγματα που δημιουργούσαν την οφθαλμαπάτη. «Δεν είναι αληθινός.» του είπα με σιγουριά όταν άκουσα το φύσημα του αέρα να περνά από δίπλα μου.

You've reached the end of published parts.

⏰ Τελευταία ενημέρωση: Jun 25, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Η ΜΑΓΙΣΣΑΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα