Capitolul I

412 17 1

Eram bagata in pat,cand am auzit un zgomot venit de afara.Semana cu impactul unui corp izbit de perete.

   Oare ce-o fi?

   Am dat plapama de-o parte,si m-am dat jos din pat,tragand halatul alb si pufos,peste maieul rosu,si boxerii negri cu inimioare rosii,dupa care am iesit afara.

   Sa-mi bag picioarele!

   Intins pe jos,era Klaus Michaelson.Sau Joseph Morgan?In fine,nu conteaza.Chestia era ca era pe jos,nedand vreun semn c-ar mai fii in viata.Nasol rau de tot!

   M-am apropiat mai mult de el,si instantaneu mi-am dus mana la gura,sa-mi opresc un tipat.

   Pe obrazul stang avea o taietura,din care inca i se mai scurgea cateva firicele de sange,iar bluza alba era sfasiata si patata de sange.

    Cu siguranta arata rau de tot!Dar n-ar fi trebuit sa se vindece rapid?Doar e vamipir!Ma rog,varco-vampir,da' tot aia e.Fiindca cu siguranta e Klaus,nu Joseph.

    Fara sa-mi dau seama cum de stiu ca-i Klaus,ci nu Joseph,l-am apucat de subtiori,si am inceput sa-l tarasc pana in camera mea,suindu-l in pat.

    Mama,da' greu mai e!Cat cantareste?O tona?!Mi-a omorat mainile.

    M-am dus la bucatarie,si am luat o craticioara umpluta cu apa,apoi m-am intors,si am scos un prosop din sifonier,scotocind dupa aceea si dupa niste pansamente.Odata gasite,m-am dus sa-i dau bluza jos,lasand la vedere o taietura naspa rau de tot.Incepea de pe umarul stang,si cobora aproape de buric.Plus ca mai avea una pe bratul drept,de la incheietura spre cot.

     Urat!

     Am inmuiat prosopul in apa,si am inceput sa-i curat ranile,dand apoi o fuga pana in camera parintiilor,si luand o sticluta de rivanol,cu care am dat pe pansament,punandu-i-l apoi.

      Pfiu...bine ca ai mei sunt plecati doua saptamani.

      Dupa ce-am terminat,am azvarlit prosopul in masina de spalat,si-am varsat apa murdata in ghiuveta,clatind apoi si craticioara.

      Bun.Sa vedem...Am in casa un varc-vampir,care pe deasupra mai e si ranit - lucru care nu prea are nici o logica pentru mine,fiindca nu-mi amintesc nimic care ar fi putut sa-l aduca in starea asta - ,si inconstient.Iar eu chiar nu stiu ca sa fac cu el.Sa-l tin aici pana-si revine?Sa zicem ca-l las.Da' cand isi va reveni,cine-mi garantaza mine ca n-o sa sara la gatul meu!Pana la urma vorbim de Klaus,nu de Elijah - care mi-ar fi multumit,si s-ar fi facut disparut,stergandu-mi memoria inainte,desigur.Deci...Habar n-am ce-ar trebui sa fac.De fap stiu ce-ar trebui sa fac:sa-l duc cat mai departe de mine,si sa uit acest incident.Dar n-o pot face.Nu-l pot lasa cine stie pe unde,in starea in care e.Asa ca ramane,si voi vedea cum ma descurc cand se trezeste.Punct!

     M-am reintors in dormitor,si m-am asezat pe marginea patului,unde am ramas privindu-l.

     Ochii ii avea inchisi - desi as fi dat orice sa-i aiba deschisi,si sa ma pierd in albastrul lor oceanic - ,iar asta il facea sa para mort.Mai ales ca avea si fata foarte palida.Nu-mi placea deloc sa ma gandesc la el in felul asta.

     Mort...E un termen inexistent pentru tine,asa ca revino-ti odata.

     M-am intins langa el,avand grija sa nu-i ating vreo parte ranita,si am adormit.

     Cand m-am trezit,mi-am dat seama ca sunt pe jos.

     Minunat,acu' cad si din pat!